weekbericht 876

26 oktober 2018

 

 Klassenlijsten en AVG formulieren 

Fijn dat bijna iedereen inmiddels de AVG formulieren heeft ingeleverd! Slechts een handjevol mensen missen we nog. Let op: u kunt het formulier nog tot a.s. maandag 29 oktober inleveren. Volgende week worden de klassenlijsten eenmalig verspreid en daarna niet meer gewijzigd. 


De fietsenstalling 

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt is de fietsenstalling verhuisd naar de andere kant achter het schoolgebouw. Dit is een noodvoorziening en er staan weliswaar hekken, echter kan hier niets worden afgesloten. Het is verstandig om na schooltijd of in het weekend geen fietsen achter te laten in de tijdelijke fietsenstalling. 


Gevonden voorwerpen 

De mand met gevonden voorwerpen in de centrale hal is weer overvol! Er liggen sloffen, broodtrommels, vesten en vooral veel jassen! in. Kom even een kijkje nemen als u iets mist, en haal uw spullen op. 


Geweldige kramen op de Herfstmarkt 

Ook dit jaar vindt u weer een fantastische bezetting van de kramen op onze Hersftmarkt op zaterdag 3 november. Dit mag u niet missen! De belangstelling van de kant van de kraamhouders voor onze Herfstmarkt was zo groot dat we sommigen helaas hebben moeten teleurstellen. Het aanbod is dus weer uitnodigend! Vergeet vooral niet de kraam van de poppengroep te bezoeken, zij hebben het hele jaar weer hard gewerkt, en de volledige opbrengst is voor school! Verder hebben we de onderwerpen van de kramen zo ruim weten te spreiden zodat er voor iedereen veel interessants te vinden is. Zo zijn er onder andere: (kinder)boeken, poppen, biologische groenten, duurzame kleding, sieraden, stenen, woondecoratie en speelgoed. Ook de vijfde en zesde klas staan er elk met hun eigen kraam om geld voor hun kamp te verdienen. Er is echt voor iedereen wat te beleven. Vergeet ook de loterij niet: de kraamhouders stellen prijsjes ter beschikking voor de loterij. Gedurende de hele dag zijn er lotjes te koop. Ook de opbrengst van de loterij komt natuurlijk ten goede van onze kinderen van Tiliander, en een deel wordt gebruikt voor een goed doel buiten de school. 

De Herfstmarkcommissie 


Open Podium Herfstmarkt: bericht voor ouders en kinderen 

Komende woensdag vinden de “voorrondes” plaats voor het open podium van de herfstmarkt, zaterdag 3 november, onder schooltijd. 

We noemen dit bewust voorrondes en geen audities, omdat we willen voorkomen dat kinderen het gevoel krijgen dat zij “door” kunnen of niet. 

Wij bekijken de acts van tevoren zodat we een goed lopende programmering kunnen maken, en niet om kinderen eventueel “af te wijzen”. De laatste jaren bemerken we dat kinderen de voorrondes als stressvol kunnen ervaren. Dit willen we te allen tijde voorkomen.

Wij hopen dat jullie als ouders ook willen helpen om te voorkomen dat kinderen het spannend zullen vinden, want nogmaals: dit is echt niet nodig. 

Het open podium is bewust geen talentenjacht. 

Het is echter wel van belang dat de kinderen komende woensdag goed voorbereid ten tonele verschijnen. De act moet dan helemaal klaar zijn, en de eventuele muziek moet komende woensdag al op usb-stick worden ingeleverd. Een act mag maximaal 3 minuten duren, zodat er zoveel mogelijk kinderen mee kunnen doen.

Mocht er een ouder mee willen doen met de act van het kind, dan vinden wij het belangrijk dat de ouder hierin een begeleidende rol vervult. 

Het open podium is uiteindelijk bedoeld voor de leerlingen van onze school, vanaf klas 3. 

Als je meedoet aan het open podium, wordt van je verwacht dat je zaterdag 3 november tussen 14:00 en 15:00 het hele uur aanwezig bent, en niet alleen wanneer je zelf aan de beurt bent. Blijf in de buurt van het podium zodat we de wisselingen zo snel en soepel mogelijk kunnen laten verlopen. De volgorde van het programma komt op de dag zelf op de deur van de grote zaal te hangen. 


Veel plezier met de voorbereidingen! 

Meester Marcel en juf Sanne 


Agenda: 

* Zaterdag 3 november: Herfstmarkt 

* Maandag 5 november: Ouderavond klas 1, aanvang 20.00 uur 

* Vrijdag 9 november: Viering St. Maarten op school 

* Maandag 12 november: Jaarfeestenvergadering advent en kerst, aanvang 20.00 uur 

* Maandag 12 november: Maak-ouderavond kleuterklas A + C + D, aanvang 20.00 uur 

* Dinsdag 13 november: Maak-ouderavond kleuterklas B + E, aanvang 20.00 uur 

* Dinsdag 13 november: Maak-ouderavond combinatieklas 2/3 + klas 2, aanvang 20.00 uur