palmpasen

De kleuters lopen de palmpaasoptocht met hun versierde palmpasenstok. Ouders die mee willen lopen zijn van harte welkom. Het feest sluiten zij af in hun eigen klas.

In de klas willen wij zo gauw mogelijk beginnen met het versieren van de stokken. Wilt u daarom het volgende meebrengen:
**Een hoge pot of fles, gevuld met droog zand of steentjes, waar de stok in past en goed in blijft staan. Voorzien van de naam van uw kind. Na Palmpasen kunt u de pot/fles weer mee naar huis nemen
**Een rechte stok van ongeveer 40 cm, met een naamkaartje. Snijd een scherpe punt aan de bovenkant van de stok en kruis de punt in. Buig van een lange, dunne tak,wingerd of klimop een rondje en vlecht de uiteinden in elkaar, zodat het vast blijft zitten. Gebruik stevig garen. Met 3 of 4 draden kunt u het hoepeltje vastzetten in het kruis bovenaan de stok.

Graag het volgende meenemen en zelf met uw kind aan de palmpaasstok hangen:

**3 uitgeblazen en beschilderde eieren met een touwtje erdoor. Prik bovenin en onderin het ei een gaatje met een dikke naald. Als u de dooier kapot prikt, gaat het uitblazen makkelijker. Aan de onderkant en bovenkant kunt u een klein kraaltje of een stukje lucifer vastmaken, zodat het draadje niet uit het ei kan glijden. Doe ze in een eierdoosje voorzien van de naam van uw kind.
**een lichte ketting van rozijntjes, pinda’s en gedroogde vruchten van ongeveer 30 cm lang.
**een buxustakje.

De kinderen versieren vanaf woensdag 18 februari hun stok in de klas. In de week voor palmpasen komen er de eieren en de ketting aan en bakken we met de kleuters in de klas een broodhaantje. Het haantje zetten we met het buxustakje boven op de punt van de stok.

Een voorbeeld van de stok kunt u ophet tafeltje in het midden van de kleutergang zien. Als u vragen hebt kunt u gerust een juf of een klassenouder aanspreken.

Wie het leuk vindt om muziek te spelen tijdens de optocht, kan bij juf Monic liedjes met muzieknoten krijgen om te oefenen.

De kinderen van klas 1, 2 , 3 en Peronniek moeten het volgende op school hebben:
- een hoge pot of een fles, gevuld met droog zand of steentjes,
waar de stok in past en goed in blijft staan, voorzien van de naam van uw kind. - een palmpaasstok (niet van de Praxis, maar uit tuin, park of bos) in kruisvorm,
niet te zwaar van ongeveer 40 cm, zodat hij voor uw kind gemakkelijk te dragen is.
Snij een scherpe punt bovenaan de stok, waar het haantje kan worden opgeprikt.
Voorzie de stok van een naamkaartje.
- drie uitgeblazen en beschilderde eieren met een touwtje erdoor.
Prik boven en onderin het ei een gaatje met een dikke naald.
Als u de dooier kapot prikt, gaat het uitblazen gemakkelijker.
Aan de onderkant en bovenkant kunt u een klein kraaltje of een stukje lucifer vastmaken, zodat het draadje niet uit het ei kan glijden.
Doe ze in een eierdoosje voorzien van de naam van uw kind.
- een ketting van pelpinda’s, rozijntjes en gedroogde vruchten
- een buxustakje.

Mocht u vragen hebben over bovenstaande, dan kunt u daarmee terecht bij de klassenleerkracht van uw kind.

Meisje | Tiliander
Vlinders | Tiliander
Bijen | Vlinders