omgangsregels

hoe wij omgaan met foto's op school en daarbuiten

Het is niemand ontgaan dat social media en de daarbij behorende beeldcultuur een plek in onze school heeft gekregen. Net als bij veel van jullie ook privé.
We verwelkomen nieuwe ontwikkelingen in onze omgeving. En benaderen die vanuit onze antroposofische visie. Wij vragen daarom begrip én naleving van de volgende afspraken. Ik zie dat als een wederzijdse afspraak tussen school en ouders.

foto's maken op school

Het is niet de bedoeling dat ouders, leraren of kinderen zelf foto's maken op school.
De belangrijkste reden is dat dit het ritme en de beleving van het moment teveel verstoort. Vanuit school zorgen we ervoor dat er foto's beschikbaar zijn. Foto's voor privégebruik worden via een besloten omgeving of mail toegestuurd. Hier kunnen mensen herkenbaar op staan en zijn nadrukkelijk niet bedoeld voor verdere verspreiding.
Foto's voor de website of social media, dit zijn sfeervolle foto's zonder herkenbare gezichten.

Social media en webpublicaties

Vanuit school plaatsen we geen foto's met herkenbare gezichten van kinderen of ouders op de website of facebook, zonder nadrukkelijke toestemming vooraf.
Aan ouders vragen we om in hun privégedrag op social media en eventueel websites, dit ook zo te doen. Waarom? Omdat we de privacy van de kinderen voor nu en de verre toekomst willen respecteren. Uiteindelijk is het wel of niet aanwezig zijn op internet een privékeuze.
Ladja Jiran, schoolleider

Meisje | Tiliander
Vlinders | Tiliander
Bijen | Vlinders