weekbericht n.856

6 april 2018

Toch staken op vrijdag 13 april!

Beste ouders,

U bent op de hoogte dat er aankomende vrijdag 13 april veel acties zijn in het primair onderwijs. Vorige week berichtten wij u dat er op onze school een prikactie plaats zou vinden door pas om 11 uur te beginnen.

De reden dat wij hadden gekozen voor deze prikactie en niet voor een staking, is dat de salarissen van de leerkrachten door het bestuur van Stichting Pallas niet doorbetaald zouden worden. Gisteren kregen wij het bericht dat het bestuur van inzicht is veranderd, mede door een signaal van de mr van onze school, en de salarissen van stakende leerkrachten alsnog wel zal doorbetalen.
Voor veel collega's is dit een reden om alsnog te gaan staken op 13 april. Dat recht hebben ze en dat ondersteunen we ook.

We hebben door deze nieuwe stellingname van het bestuur besloten om a.s. vrijdag 13 april toch de hele dag te gaan staken.

Wij realiseren ons dat we daarmee een aantal ouders mogelijk in de problemen brengen.
Dat betreuren wij. Daarom zijn enkele collega's op vrijdag 13 april vanaf 11 uur wel aanwezig om eventueel leerlingen op school op te vangen.

Dit is slechts voor noodgevallen: voor ouders waar het echt niet lukt om opvang te regelen.

Wij hopen op uw begrip. De werkdruk en de regelgeving in het basisonderwijs is te hoog en de salarissen te laag, zeker in vergelijking met collega's in het voortgezet onderwijs. Daarom staan wij als school achter het besluit om te staken, net als de voltallige MR. Mocht u mij of de mr hierover willen aanspreken, dan kan dat via l.jiran@tiliander.nl of tiliandermr@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

Ladja Jiran en Richard Engelfriet (mr)

Parkeerbeleid

De laatste tijd komen er berichten binnen van onze overburen van de Medeklinkert. Er staan auto’s van onze ouders zodanig bij hun op de stoep geparkeerd dat men niet weg kan rijden van hun eigen oprit.
Beste ouders, dit kan echt niet.
Binnenkort komen parkeerwachters hierop controleren en verbaliseren. Bovendien: wij hebben onze goede verstandhouding met de buren hard nodig!

Ladja Jiran.

Klassenfoto’s

Donderdag 12 april komt de schoolfotograaf langs voor klassenfoto’s.

Agenda:

 • Woensdag 11 april: Ouderavond klas 5, aanvang 20.15 uur
 • Donderdag 12 april: Klassenfoto’s
 • Vrijdag 13 april: Prikactie, school start om 11.00 uur
 • Meivakantie: maandag 23 t/m vrijdag 4 mei
 • Donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei: vrije dagen i.v.m. hemelvaart
 • Maandag 14 mei: Ouderavond kleuterklas A en C en D aanvang 20.00 uur inloop 19.45 uur
 • Dinsdag 15 mei: Ouderavond kleuterklas B en E aanvang 20.00 uur inloop 19.45 uur

Avondvierdaagse 2018


Dit jaar willen we als school mee gaan lopen met de Avondvierdaagse Tilburg. Dit evenement vindt plaats van maandag 28 t/m donderdag 31 mei 2018.

Er wordt alle dagen om 18:30 uur gestart. Voor maandag en dinsdag is dat in het Reeshofpark, woensdag en donderdag op het terrein van De Rooi Pannen. De routes zijn bij ons nog niet bekend, maar op de site van Avondvierdaagse Tilburg (www.avd-tilburg.nl) kan dit gevolgd worden.

Deelname aan de avondvierdaagse is kosteloos voor de kinderen, school heeft hiervoor een bijdrage gedaan. Je kunt je aanmelden, door een e-mail te sturen aan avdtiliander@gmail.com met de volgende punten van de deelnemer(s):

 • Naam
 • Afstand (5 of 10 km)
 • Hoeveelste keer
 • Kledingmaat (voor t-shirt, alleen voor kinderen)
 • Mobiel nummer (ouder/verzorger/begeleider)

Iedere ouder/verzorger die voor een medaille mee wilt lopen, betaalt € 4,00 inschrijfgeld, over te maken op rekeningnummer NL69RABO0138915326 t.n.v. C. van Eeden.

Belangrijk is dat iedere deelnemer begeleid wordt door een ouder/verzorger. Mocht dat niet lukken, dan vragen we je om zelf een andere ouder/verzorger te regelen, die je kind(eren) begeleid.

Aanmelden kan tot en met 25 april 2018. Na deze datum kan je alleen op eigen inschrijving meelopen.

Via de e-mail kunnen er vragen gesteld worden en zullen wij je informeren over belangrijke zaken.
Loop je met ons mee?

Groetjes,
Miranda Bergmans en Christiaan van Eeden

De band uit klas 6 doet mee aan de schoobandcompetitie in Paradox zondag 8 april

The Fourth Graders is als band begonnen in 2016 toen bleek dat er in de vierde klas een boel kinderen zaten die een instrument bespeelden. Drie drummers, vier toetsenisten, een cellist, en een saxofoniste vormden de basis. Hun eerste optreden was op de Herfstmarkt van basisschool Tiliander en de band speelde muziek uit de Blues Brothers film, de Efteling en uit het schoolrepertoire. Ook traden zij op tijdens het Factorium festival.
Toen The Fourth Graders in de vijfde klas zaten werd de groep uitgebreid met twee gitaristen en een eigen presentator uit de klas en speelden ze wederom op hun Herfstmarkt, diverse instrumentale nummers zoals Tequila en het thema van de Muppet show.
Inmiddels zitten alle kinderen in de zesde klas en zijn ze erbij gaan zingen en hebben ze zelfs een eigen nummer geschreven en uitgevoerd.
De klassieker Another brick in the wall is deze groep stoere kids op het lijf geschreven en dat ze met heel veel plezier muziek maken is te horen in het nummer Uptown Funk. Bijzonder is dat naast The Fourth Graders en nog 4 andere bands spelen allemaal uit het voortgezet onderwijs.
The Fourth Graders zijn:
Drums: Gerhards, Czar, Hugo, Lucas. Toetsen: Floran, Davide, Benjamin. Gitaar: Carolin,
Cello: Aidan, Saxofoon: Ciara en zang: Olivia, Ciara, Zorana, Eline, Nora en Zon. Presentatie:
Zon

We hopen op veel publiek: zondag 8 april 15.00 Paradox entree 2 euro