weekbericht n.833

29 september 2017

Stakingsdag op 5 oktober a.s.

Onze school doet mee aan de landelijke stakingsdag binnen het Primair onderwijs op donderdag 5 oktober.
We worden hierin ondersteund door het bestuur van Stichting Pallas die op zijn beurt zijn steun baseert op de adviezen van de PO raad.
De stakingsbereidheid is erg groot. Argumenten hiervoor heb ik voor de zomervakantie al herhaaldelijk met u gecommuniceerd.
Concreet betekent dit, dat op 5 oktober a.s. de school dicht is met uitzondering van peuterspeelkamer Windekind.
Ik verzoek u dan ook zelf opvang te regelen voor die dag.
Ik betreur erg dat dit voor u extra regelwerk en belasting is maar hoop toch op uw begrip.
Voor vragen kunt u mij altijd mailen.

Met vriendelijke groet,
Ladja Jiran

Ouderavond Media wijsheid

Maandag 9 oktober om 20.00 uur verzorgt de bibliotheek een ouderavond over mediawijsheid op school bestemd voor de ouders van klas 5 en 6 maar ook ouders van jongere kinderen zijn welkom.

Aanmelden broertjes en zusjes

Binnenkort is er weer een informatie avond op 2 oktober en een speelochtend op 7 oktober.
Dat brengt weer nieuwe aanmeldingen. Broertjes en zusjes hebben voorrang maar dan moeten ze wel zijn aangemeld! De kleuterklassen zitten al bijna volgeboekt voor dit schooljaar.
Volgend schooljaar 2018-2019 is er al een wachtlijst.
Ook voor de kinderen op Windekind geldt dat er voor de school apart moet wordenaangemeld!Tiliander Herfstmarkt zoekt grabbelton cadeautjes makers

Grabbelen! Tijdens de herfstmarkt

Nog ruim een maand en dan genieten we weer volop van de herfstmarkt.Het grabbelvrouwtje is altijd een groot succes, iedereen komt graag bij haar grabbelen.

Er moet dan natuurlijk wél iets te grabbelen zijn... :-)

Wil je bijdragen door een aantal kleine grabbelcadeautjes te maken? Dat kan van alles zijn: een mooi steentje, een sleutelhangertje/ketting/armband, een wasknijper met een gezichtje, bedenk het maar! Voor meer info mag je altijd mailen naar info@marlousnypels.nl

Dank voor jullie bijdrage!

Agenda:

  • Maandag 2 oktober t/m vrijdag 6 oktober alle kinderen om 13.00 uur uit i.v.m. oudergesprekken in klas 1 t/m 6 en Peronniek
  • Dinsdag 3 oktober: Open avond/informatie avond voor nieuwe ouders
  • Woensdag 4 oktober: Ouderavond combinatieklas ½, aanvang 20.00 uur
  • Donderdag 5 oktober: landelijke stakingsdag, kinderen zijn vrij
  • Zaterdag 7 oktober: Speelochtend voor nieuwe aanstaande kleuters en hun ouders.
  • Maandag 9 oktober: Algemene ouderavond klas 5 en 6 over media wijsheid.
  • Vrijdag 13 oktober: Personeelsdag, kinderen zijn vrij
  • Maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober: Herfstvakantie
  • Dinsdag 24 oktober: bijeenkomst jaarfeestengroep
  • Zaterdag 4 november: Herfstmarkt!

Basisschool Tiliander op Facebook

Tiliander Herfstmarkt zoekt grabbelton cadeautjes makers

Onze school heeft een eigen Facebook-pagina: www.facebook.com/vstiliander. Met deze pagina bereiken we (toekomstige) ouders van school, oud-leerlingen en andere belangstellenden. Zo laten we de volgers weten wat er op onze school gebeurt en wat de kinderen voor prachtige dingen doen en maken. De pagina heeft ruim 570 volgers maar sommige berichten worden wel door 1800 mensen gelezen.

Oproep voor informatie en foto’s
De Facebook-beheerders (enkele ouders van school) doen hun best zoveel mogelijk leuke berichten te plaatsen en delen. Maar ze komen oren en ogen tekort. Daarom zijn de klassenouders opgeroepen om de beheerders te informeren als de kinderen bijvoorbeeld een uitstapje hebben, er wat moois of leuks in de klas te zien is of als ze iets bijzonders beleven.Maar het kan zijn dat jullie als ouders iets moois hebben voor op de pagina. Bijvoorbeeld een foto van een perfect gebakken drakenbrood of een foto van een prikbord vol prachtige vormtekeningen uit de klas van jouw kind. Laat het weten.

Hoe stuur je de informatie of foto’s* toe?

* goed om te weten: op Facebook gebruiken we absoluut nooit foto’s met herkenbare gezichten!

Tiliander Herfstmarkt zoekt grabbelton cadeautjes makers

Oproep voor extra beheerders Facebook-pagina
De beheerders-groep kan wel wat extra hulp gebruiken bij het (her)schrijven van teksten en het plaatsen van berichten die onze mooie school laten schitteren. Heb je gevoel voor sociale media en lijkt jou dit een leuke taak? Laat het weten! Stuur een PB met kort wat informatie over jezelf via www.facebook.com/vstiliander of mail naar ivonnchix@gmail.com.

Digitaal prikbord
Tot slot.. voor alle overige (niet-commerciële) berichten die je graag met ouders van school wilt delen is er op Facebook een digitaal prikbord. Heb je wat te koop of weg te geven, wil je een oproep doen voor hulp of spullen of heb je iets bijzonders te delen? Plaats je bericht en bereik daarmee in één keer bijna 200 ouders en bekenden van school. Meld je aan op www.facebook.com/groups/tiliander.