weekbericht n.828

14 juli 2017

Wij wensen iedereen een heerlijke zonnige zomervakantie toe!

Agenda:

  • Zomervakantie tot en MET maandag 28 augustus
  • woensdag 6 september: algemene ouderavond over huisvesting, aanvang 20.00 uur

Vakantiebericht van de GGD

Onderzoek van TNS NIPO wijst uit dat er weer meer mensen op vakantie naar het buitenland gaan, ook naar landen waar infectieziekten zoals hepatitis A nog steeds voorkomen. Ruim 1 miljoen hiervan reist naar dichtbij-bestemmingen.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat zij op reis gaan naar een land waar Hepatitis A voorkomt, zoals Turkije, Marokko, Kaap Verdië of voor een strandvakantie op Bali (Indonesië) Ouders gaan er vaak ten onrechte van uit dat hun kinderen benodigde vaccinaties hebben gehad via het Rijksvaccinatieprogramma.
Hepatitis A maakt hier echter geen deel van uit. De helft van alle kinderen gaat daardoor ongevaccineerd op reis naar een risicoland waar hepatitis A voorkomt.

Op vakantie naar Marokko, Turkije, Indonesië, Thailand of Zuid Afrika?
Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen gevaccineerd zijn. Voor een groot aantal landen adviseren wij vaccinaties o.a. tegen besmettelijke geelzucht (hepatitis A). Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op kindercentra en crèches verspreiden. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties Kijk op de website www.ggdreisvaccinaties.nl of er voor het land dat u bezoekt vaccinaties aanbevolen worden.

Kijk voor de tarieven op: www.ggdreisvaccinaties.nl/tarieven
Afspraken kunnen gemaakt worden via de website: www.ggdreisvaccinaties.nl of via het Afsprakenbureau 0900-8222467.

GGD Reisvaccinaties - weekbericht 828 | Tiliander

Risicolanden Hepatitis A

Risico gebieden (hepatitis A) - weekbericht 828 | Tiliander