weekbericht n.822

02 juni 2017

Dank voor een schone speelplaats

Heel hartelijk dank aan alle ouders die afgelopen woensdag hebben meegeholpen met vegen!
We zijn heel blij met de schone speelplaats.

Klassenfoto’s

Donderdag 15 juni worden op school de klassenfoto’s gemaakt. In het weekbericht en in de klas wordt nog aangekondigd hoe en wanneer ze verkrijgbaar zijn als ze klaar zijn.

Nieuwsbrief VVOT

In de bijlage vindt u de nieuwsbrief van het initiatief Voortgezet Vrije school Onderwijs Tilburg.

Agenda:

  • Maandag 5 juni: Tweede Pinksterdag, geen school
  • Woensdag 14 juni: Lezing
  • Donderdag 15 juni: Klassenfoto’s
  • Vrijdag 23 juni: Sint Jansfeest, school uit om 13.00 uur
  • Dinsdag 4 juli: Kennismakings-avond voor de nieuwe 1e klas en voor de combinatie-klas ½ in het komende schooljaar
  • Woensdag 5 juli: Vlinderdag

Academie voor Ouders 2017-2018academie voor ouders gaat vanaf nu heten:
“Kunst van het opvoeden”
atelier voor ouders en opvoeders
Acadeaaa

Als ouder of opvoeder heb je vragen…
Soms loop je een beetje vast met je kind. Bv. omdat het erg in zichzelf gekeerd is, of juist erg druk; omdat het buikpijn heeft, omdat het niet wil meedoen of luisteren. Dan denk je wel eens: wat moet ik met dit kind beginnen?
Soms vraag je je af waarom je ene kind angstig is en het andere zich zomaar overal insmijt; waarom de ene altijd praat en de andere nooit, waarom de ene veel slaapt en de andere weinig. Je hebt dus vragen over de aanleg van je kind: Hoe kunnen kinderen zo verschillend zijn en hoe moet ik daarmee omgaan?
Soms vraag je je af hoe je kind telkens weer je zwakke plekken weet te vinden. Je traagheid, je ongeduld, je opvliegendheid; het zijn aspecten van je karakter die bij je horen en waaraan je nog werk hebt. Wat spiegelt mijn kind mij en waarom?
Soms vraag je je af waarom dit kind nu juist bij jou is geboren. Wat maak ik allemaal mee, doordat dit kind in mijn leven is gekomen? Hoe raken we elkaar? Waar ligt mijn verantwoordelijkheid? Wie brengt wie nu eigenlijk in ontwikkeling?
Sprongsgewijs merk je dat je kind afstand neemt, zelfstandiger wordt. Wanneer zie je je kind nog? Hoe hou je contact en wanneer is steun gewenst of wordt het bemoeizucht? Wat is mijn rol nu mijn kind steeds meer op eigen benen staat?
Of je nu ouder, pleegouder, grootouder, oppasouder, kinderverzorgster, leerkracht of opvoeder bent; Als je met dit soort vragen wil bezig zijn, is de Academie voor Ouders iets voor jou.

Kernwoorden: Inspiratie – ontmoeting – inzicht – verdieping - levenskunst
De school voor ouders en opvoeders organiseert ontmoetingen die inzicht en inspiratie geven aan ouders ter ondersteuning van hun taak als opvoeder. Antroposofie is hierbij een inspiratiebron. Uitwisseling is een belangrijk onderdeel in dit atelier. De theoretische kapstokken en thema’s die worden aangereikt zijn verdiepend. Daarnaast is experimenteren met verschillende kunstvormen een vast onderdeel. Kortom, een kans om bij te tanken, uit te wisselen, te verdiepen en te experimenteren. Geen voorkennis vereist.

Het 4e jaar is toegankelijk voor iedereen: hoofdthema is de wetmatigheden, dynamiek en rode draad in je eigen biografie.
Het 5e jaar is toegankelijk voor iedereen en heeft als thema Karma en reïncarnatie in het dagelijkse leven. Een korte beschrijving:

Cursus over Karma

Karma is de wet van de consequenties. Er zijn oorzaken en gevolgen ook over levens heen. Wat neem je mee van de vorige keer en wat schep je voor nieuw Karma?
In de cursus kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar alledaagse gebeurtenissen en zoeken we naar de onzichtbare ordening in ons leven. We kijken naar Karma, vrijheid en toeval en naar Karma, gezondheid en ziekte. Ook naar Karma met mensen, met je collega’s, partner en ouders. Hoe ontwikkelen we bewustzijn voor wat zich in die thema’s karmisch in ons leven aandient?
Bewustzijn op Karma krijgen houdt in dat je een onderzoeksweg gaat. Er worden oefeningen aangeboden die meer bewustzijn brengen op de grote en kleine gebeurtenissen in het leven en die helderheid brengt in de grotere verbanden.

Docenten: Peter Evers, Djenna Storm, Lara Houben-Werps, Jeanne Meijs, Annie Storm, Peter Giesen en Anna Baudoin
Data: zaterdagen: 23-9-2017 28-10-2017 18-11-2017 20-01-2018 24-02-2018 24-03-2018
Locatie: Rudolf Steiner Educare, Zustersstraat 25, 5914 XX, Venlo
Kosten: 60 euro/dag of 360 euro voor het hele werkjaar (6 zaterdagen), inclusief uitgebreide lunch, koffie en thee gedurende de gehele dag. Betaling: eenmalig of in termijnen.
Kinderopvang: dit cursusjaar is er de mogelijkheid van kinderopvang op de school. De kinderen zullen begeleid worden door Gerry Havens, die dit als dagelijks professioneel werk doet. De kosten hiervoor zijn 15,- per cursusdag voor het 1e kind; € 10,- voor het 2e kind en de overige kinderen zijn gratis.
Aanmelding per cursusdag rechtstreeks bij Gerry Havens: Aanmelding per cursusdag rechtstreeks bij Gerry Havens: leshavres@ziggo.
Informatie en aanmelding: Peter Giesen 06-28765814 of peter.giesen@home.nl