weekbericht n.815

31 maart 2017

Zaterdag 1 april!

De afgelopen weken is er door de tuingroep m.b.v. ouders héél veel werk verzet op het schoolplein. We moesten concluderen dat de putten vollopen met zand, dat de bomen tot in de hemel groeien en dat de wortels té stevig wortelen. Dat alles heeft ons aan het denken gezet, kan dat niet anders?
Na lang nadenken hebben we dan ook besloten het hele schoolplein te asfalteren. Een radicale beslissing... maar eentje die echt nodig is in deze jachtige en op snelle beslissingen gerichte tijd.
We willen dan ook een oproep doen aan alle ouders, en leerlingen van klas 5 en 6, om morgen, zaterdag 1 april, om 10.00 uur naar school te komen om alles om te zagen en palen uit de grond te halen. Dan kan er ’s middags geasfalteerd worden! U hoeft geen eigen betonmolen mee te nemen die zijn er al genoeg!
Met vriendelijke groet, de tuingroep.

Gevonden voorwerpen

De mand met gevonden voorwerpen in de centrale hal gaat weer opgeruimd worden. Haal uw eigendommen op voor donderdag 13 april. Alles wat daarna overblijft gaat naar de kringloopwinkel.

BSO met taxi

Sommige kinderen worden opgehaald met een taxi voor de BSO. Zouden jullie dit door willen geven aan onze conciërge Sandra welke dagen je kind wordt opgehaald. Soms duurt het even voordat de taxichauffeur en het juiste kind elkaar gevonden hebben. Als de conciërge op de hoogte is kan ze alles in goede banen leiden. Het zou fijn zijn als de taxichauffeur zich meldt met naam en klas van het kind dat hij/zij komt ophalen.

Uitnodiging Lezing 12 april

Afgelopen woensdag was de lezing van Jan Alfrink over het drie-ledige mensbeeld en hoe we daar als pedagogen en ouders op in kunnen spelen.
Jan Alfrink kon hier op een inspirerende en toegankelijke manier over vertellen en vragen beantwoorden.
Het is erg verheugend dat er zo vele ouders, belangstellenden en collega’s gekomen zijn!
Noteert u woensdag 12 april a.s. in uw agenda voor het vervolg. U kunt deze komende lezing zeker ook komen volgen als u afgelopen woensdag niet geweest bent.
De heer Marcel de Leuw zal dan komen vertellen over het vier-ledige mensbeeld en hoe we daar in de praktijk van het opvoeden/onderwijzen mee om kunnen gaan.
Ook Marcel is een erg boeiende spreker!
U bent van harte welkom op woensdag 12 april, aanvang 20.00 uur.
Ladja Jiran.

Sponsorloop Klas 6

Zoals u misschien al heeft opgemerkt, zijn wij, de kinderen van klas 6, druk bezig met een intensieve hardlooptraining. Op 6 april aanstaande organiseren wij namelijk een sponsorloop, om inkomsten te genereren voor ons schoolkamp naar de Ardennen.
Wij tonen hiermee ons uithoudings- en doorzettingsvermogen en zouden het geweldig vinden om daarbij wat aanmoedigend publiek te hebben.
De sponsorloop vindt plaats op donderdag 6 april van 13:30 uur tot 14:30 uur.
Wij proberen in een uur tijd zoveel mogelijk rondjes om de school te rennen.
Er zijn zelfs leerkrachten en ouders die de verleiding niet konden weerstaan zich in te schrijven voor deze loop. Bij deze bent u dus van harte uitgenodigd om ons aan te moedigen, mee te lopen en/of te sponsoren natuurlijk!
Alvast bedankt. Hartelijke groeten van: Eline, Daan, Carmen, Yorick, Jelle, Iza, Matijs, Timo, Gina, Eva, Robin, Sofia, Sosha, Mees, Lucia, Ivar, Ella, David, Noa, Cato, Marin en Anna, klas 6.

Agenda:

  • Zaterdag 1 april: Speelochtend voor nieuwe kleuters en ouders die interesse hebben in onze school, van 11.00 uur tot 13.00 uur.
  • Donderdag 6 april: sponsorloop klas 6 van 13.30 uur tot 14.30 uur
  • Vrijdag 7 april: Palmpasen
  • Woensdag 12 april: Lezing over vier-ledig mensbeeld door Marcel de Leuw
  • Donderdag 13 april: Viering paasfeest op school, school uit om 13.00 uur
  • Vrijdag 14 april: Goede vrijdag, geen School
  • Maandag 17 april: 2e Paasdag, geen school
  • Maandag 24 april tot en met vrijdag 5 mei Meivakantie