weekbericht n.786

1 juli 2016

Sint Jansfeest

Wat was het een fijn Sint Jansfeest! Heel veel dank aan onze ‘gastheren’ in Haaren en dank aan de organisatie en iedereen die meegeholpen heeft!
Een punt van aandacht voor het volgende jaar: laten we onze zakken met afval niet meer vergeten mee te nemen na afloop.
L.Jiran.

SteunstichtingDit schooljaar is de “stichting tot steun aan Tiliander Vrije school Tilburg” ondergebracht bij Pallas en heet voortaan “Vrienden van Pallas”. Net als andere jaren krijgt uw kind vandaag een envelop mee naar huis met het verzoek het ingevulde formulier nog dit schooljaar terug te bezorgen bij de administratie.

Klassenfoto’sDe klassenfoto’s zijn binnen. Tegen betaling van 4 euro kan een foto worden afgehaald bij de leerkracht. Er is in principe 1 foto per kind beschikbaar. Wilt u een extra foto dan kunt u dat doorgeven aan de juf/meester of kenbaar maken via een mail naar: info@tiliander.nl met daarin de naam van uw kind, de klas en het aantal. Foto’s kunnen tot en met woensdag 13 juli worden afgehaald.

JaarroosterBinnenkort worden de nieuwe schoolgidsen uitgedeeld voor het nieuwe schooljaar. Het betreft vervanging van de inhoud voor het mapje wat u thuis al heeft. Het jaarrooster is alvast als bijlage bijgevoegd aan deze mail.

VlinderdagWoensdag 13 juli is Vlinderdag. Op de vlinderdag gaan alle kleuters die naar de 1e klas gaan alvast kennismaken met elkaar en hun nieuwe leerkrachten. Alle jongere kleuters zijn die dag vrij.

Agenda:

  • Dinsdag 5 juli: Ouderavond Peronniek, aanvang 20.00 uur
  • Woensdag 13 juli: Vlinderdag voor alle kleuters die naar de eerste klas gaan, alle andere kleuters zijn die dag vrij!
  • Woensdag 13 juli: Kennismakingsavond voor de ouders van de nieuwe eerste klassen, aanvang:19.30 uur
  • Vrijdag 22 juli: Laatste schooldag, iedereen is om 13.00 uur uit.

Zomervakantie van maandag 25 juli tot en met maandag 5 september

VakantieberichtOp vakantie naar Kroatië, Turkije, Marokko, Bulgarije, Egypte  of……?
Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen gevaccineerd zijn. Want…ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Kroatië, Marokko, Egypte en Turkije, maar ook voor Bulgarije adviseren wij vaccinaties o.a. tegen besmettelijke geelzucht (hepatitis A).
Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op kindercentra en crèches verspreiden. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties  Kijk op de website www.ggdreisvaccinaties.nl of er voor het land dat u bezoekt vaccinaties aanbevolen worden. U kunt heel eenvoudig online een afspraak maken bij een GGD in uw regio.

MUSICAL “ SIMBA de Leeuwenkoning”Alweer de zesde musical die wij, ‘de musicalgroep Tiliander’, opvoeren.
Een vaste kern van oud-leerlingen van de vrije school Tiliander uit Tilburg voeren de musical SIMBA de Leeuwenkoning op. Zij vertolken de hoofdrollen en het ensemble wordt aangevuld met leerlingen van de school.
De première is op woensdag 28 september om 3 uur. De kaartjes voor de kinderen die op BS Tiliander zitten zijn voor die middag gratis. De kinderen moeten wel onder begeleiding komen.

De andere voorstellingen zijn: vrijdagavond 30 september 19.30 uur
Zaterdag 1 oktober om 3 uur en 19.30 en zondag 2 oktober om 3 uur.

Daarnaast voeren wij de musical ook op in Eindhoven, Vrije school Brabant Nuenenseweg 6 Eindhoven, zaterdag 8 oktober om 3 uur en 19.30 uur.

U kunt kaartjes bestellen/kopen voor de musical middels de mail of bij Dorien van der Valk.
Wilt u via de mail bestellen dan is het mailadres: g.weeren@icloud.com. U kunt daar de kaartjes, a 5 euro, bestellen voor de betreffende voorstelling en het geld overmaken naar: NL 09TRIO 0390383457 t.n.v. G Weeren te Tilburg ovv musical en de datum en tijd. De kaartjes liggen dan bij de voorstelling voor u klaar.

Wij hopen op veel publiek.  De spelers willen graag laten zien wat zij kunnen en wat zij allemaal geleerd hebben. Voor mij is het altijd weer fantastisch om te zien hoeveel talent de vrije school voortbrengt!

Voor het programmaboekje zijn we nog opzoek naar adverteerders en/of sponsors. Wij willen graag een leuk boekje laten drukken en de kosten dekken voor geluid. Wij hebben dit keer veel zenders/microfoons nodig dus hopen wij nog op adverteerders en/of sponsors. Alleen dan is het mogelijk om alles te doen wat wij graag willen om de voorstelling(en) zo compleet mogelijk te maken. Info” g.weeren@icloud.com

Gea Weeren