weekbericht n.785

24 juni 2016

Sint Jansfeest

Nog een paar mededelingen t.a.v. het Sint Jansfeest:
- de wei is erg nat, neemt u dus behalve een deken ook een zeil of stoel mee. Ook hogere schoenen zijn handig.
- verzoek aan de ouders om zelf zorg te dragen voor uw kinderen.
- verzoek aan ouders die in het bezit zijn van een Ehbo-diploma om dit te melden aan juf Mireille.
Vanaf 16.00 uur vandaag leest u op de website van onze school of het Sint Jansfeest doorgaat i.v.m. de voorspelde onweersbuien.
Uiteraard gaan we hier niet van uit en hopen we op een prachtig Sint Jansfeest.

Klassenfoto’sDe klassenfoto’s zijn binnen. Tegen betaling van 4 euro kan een foto worden afgehaald bij de leerkracht. Er is in principe 1 foto per kind beschikbaar. Wilt u een extra foto dan kunt u dat doorgeven aan de juf/meester of kenbaar maken via een mail naar: info@tiliander.nl met daarin de naam van uw kind, de klas en het aantal.

Storing in de lessenVriendelijk verzoek aan ouders om ‘s morgens na 8.30 uur niet in de hal of bij de hoofdingang te blijven praten. Dit stoort de lessen.
Gaat u a.u.b. wat verder van de hoofdingang staan.

VlinderdagWoensdag 13 juli is Vlinderdag. Op de vlinderdag gaan alle kleuters die naar de 1e klas gaan alvast kennismaken met elkaar en hun nieuwe leerkrachten. Alle jongere kleuters zijn die dag vrij.

Hulp gevraagd!hulp gevraagd! | TilianderDe poppengroep op school heeft ondersteuning nodig.
Wij maken vilten poppen, figuren en versieringen voor de seizoentafels.
Eens in de zoveel tijd spreken wij op school af om samen te knutselen, maar je kan ook materiaal meenemen en thuis aan de slag gaan.
Op de herfstmarkt heeft de poppengroep een kraampje; de opbrengst van de verkoop gaat naar school.
Heb je interesse dan mail naar: nina_ruge@hotmail.com

Herfstmarkt zaterdag 5 novemberherfst | TilianderHerfst: misschien een wat vreemde kop en een verrassend plaatje, terwijl de mussen van het dak vallen, althans, dat is zo op het moment dat we dit artikeltje schrijven. Toch zijn de voorbereidingen voor de herfstmarkt al weer in volle gang. Op zaterdag 5 november is het weer zover. Onze school en het plein staan dan vol met kraampjes, worden bevolkt door artiesten - van in de dop tot oude rotten -, geuren van de lekkere hapjes, muziek, theater dans en enthousiaste uitroepen van peuters tot opa’s en oma’s. Het is dé gelegenheid om oude klasgenoten te ontmoeten, om prachtige, door de kinderen gemaakte dingetjes te kopen, om kennis te maken met Tiliander en met de Vrijeschool, om een prachtige prijs te winnen in de loterij, om met bewondering en vertedering te kijken en luisteren naar de optredens van leerlingen, om kleding, boeken en andere zaken te kopen die vanuit zorg voor de wereld om ons heen tot stand zijn gekomen. Ook zijn er vele workshops om aan deel te nemen. Reserveer dan ook die datum alvast in de agenda!

Alle voorgaande jaren hebben we de opbrengst van de herfstmarkt besteed aan een bestemming waaraan de kinderen van onze school jaren lang veel plezier beleven. Dat willen we ook dit jaar zeker wéér doen. We hebben zo al wel wat ideeën, maar willen geen geschikte doelen over het hoofd zien. Daarom vragen we uw hulp: heeft u een idee voor een dergelijke bestemming? Laat het dan weten aan de administratie, door een briefje af te geven bij de administratie of te mailen aan info@tiliander.nl

De herfstmarktcommissie.

Agenda:

  • Maandag 27 juni: Studiedag, alle kinderen zijn vrij
  • Dinsdag 5 juli: Ouderavond Peronniek, aanvang 20.00 uur
  • Woensdag 13 juli: Vlinderdag voor alle kleuters die naar de eerste klas gaan, alle andere kleuters zijn die dag vrij!
  • Woensdag 13 juli: Kennismakingsavond voor de ouders van de nieuwe eerste klassen, aanvang:19.30 uur
  • Vrijdag 22 juli: Laatste schooldag, iedereen is om 13.00 uur uit.

Zomervakantie van maandag 25 juli tot en met maandag 5 september