weekbericht n.784

17 juni 2016

Toezicht schoolplein

Na school om 14.45 uur valt het op dat kinderen steeds langer blijven spelen. Er is vanuit school toezicht tot 15.00 uur. Vaak is het rond 15.20 nog druk op de speelplaats. Omdat er dan geen toezicht is en omdat de BSO in die tijd met de kinderen buiten is of naar buiten gaat, is er het verzoek om na school niet te lang meer op de speelplaats te blijven.

Sint Jansfeest vrijdag 24 juniDit jaar zal het St. Jansfeest voor de lagere school in de avond worden gevierd op een nieuwe locatie. In de bijlage van deze mail vindt u hierover meer informatie. Ook voor de kleuters is er een St. Jansfeest maar dan in de ochtend. Alle kinderen zijn die dag om 13.00 uur uit.

VlinderdagWoensdag 13 juli is Vlinderdag. Op de vlinderdag gaan alle kleuters die naar de 1e klas gaan alvast kennismaken met elkaar en hun nieuwe leerkrachten. Alle jongere kleuters zijn die dag vrij.

Hulp gevraagd!hulp gevraagd! | TilianderDe poppengroep op school heeft ondersteuning nodig.
Wij maken vilten poppen, figuren en versieringen voor de seizoentafels.
Eens in de zoveel tijd spreken wij op school af om samen te knutselen, maar je kan ook materiaal meenemen en thuis aan de slag gaan.
Op de herfstmarkt heeft de poppengroep een kraampje; de opbrengst van de verkoop gaat naar school.
Heb je interesse dan mail naar: nina_ruge@hotmail.com

Herfstmarkt zaterdag 5 novemberherfst | TilianderHerfst: misschien een wat vreemde kop en een verrassend plaatje, terwijl de mussen van het dak vallen, althans, dat is zo op het moment dat we dit artikeltje schrijven. Toch zijn de voorbereidingen voor de herfstmarkt al weer in volle gang. Op zaterdag 5 november is het weer zover. Onze school en het plein staan dan vol met kraampjes, worden bevolkt door artiesten - van in de dop tot oude rotten -, geuren van de lekkere hapjes, muziek, theater dans en enthousiaste uitroepen van peuters tot opa’s en oma’s. Het is dé gelegenheid om oude klasgenoten te ontmoeten, om prachtige, door de kinderen gemaakte dingetjes te kopen, om kennis te maken met Tiliander en met de Vrijeschool, om een prachtige prijs te winnen in de loterij, om met bewondering en vertedering te kijken en luisteren naar de optredens van leerlingen, om kleding, boeken en andere zaken te kopen die vanuit zorg voor de wereld om ons heen tot stand zijn gekomen. Ook zijn er vele workshops om aan deel te nemen. Reserveer dan ook die datum alvast in de agenda!

Alle voorgaande jaren hebben we de opbrengst van de herfstmarkt besteed aan een bestemming waaraan de kinderen van onze school jaren lang veel plezier beleven. Dat willen we ook dit jaar zeker wéér doen. We hebben zo al wel wat ideeën, maar willen geen geschikte doelen over het hoofd zien. Daarom vragen we uw hulp: heeft u een idee voor een dergelijke bestemming? Laat het dan weten aan de administratie, door een briefje af te geven bij de administratie of te mailen aan info@tiliander.nl

De herfstmarktcommissie.

Agenda:

  • Vrijdag 24 juni: Sint Jansfeest, alle kinderen zijn om 13.00 uur vrij
  • Maandag 27 juni: Studiedag, alle kinderen zijn vrij
  • Dinsdag 5 juli: Ouderavond Peronniek, aanvang 20.00 uur
  • Woensdag 13 juli: Vlinderdag voor alle kleuters die naar de eerste klas gaan, alle andere kleuters zijn die dag vrij!
  • Woensdag 13 juli: Kennismakingsavond voor de ouders van de nieuwe eerste klassen, aanvang:19.30 uur