weekbericht n.783

10 juni 2016

Vlinderdag

Woensdag 13 juli is Vlinderdag. Op de vlinderdag gaan alle kleuters die naar de 1e klas gaan alvast kennismaken met elkaar en hun nieuwe leerkrachten. Alle jongere kleuters zijn die dag vrij.

Redt de bijHet is erop of eronder voor de bij, zeker in Nederland.
Seizoener is daarom de campagne ‘Red de Bij’ gestart. Binnenkort ontvangen jullie kinderen –en alle leerlingen vrijescholen in Nederland en België- een zakje biologische Wilde Waldorfzaadjes – om in de eigen (school-)omgeving te zaaien. Dus thuis of in je eigen straat kun je ook zaaien!

Als iedereen komende week zaait, zal rond Sint Jan zo'n 360.000 m2 wilde bloemen voor de bijen opkomen en misschien zelfs al bloeien! Ons geschenk aan de bijen, om de winter door te komen.

Met deze campagne wil Seizoener het bewustzijn versterken rond de bij, die zo’n onmisbare rol speelt in de natuur en dus in ons voortbestaan.

In september 2019 viert de vrijeschool internationaal haar honderdjarig bestaan. De zaaiactie – die we elke zomer tot en met 2019 gaan doen – is de aanloop daarop. Dan kunnen we dit moment vieren met de bijen in een prachtige wilde bloemenzee!

De zaadjes, een hoogwaardige biologisch bloemen- en kruidenmengsel, zijn afkomstig van BD-imker Deborah Post, van het zaaiproject Honey Highway.
Seizoener gaat deze actie redactioneel in het zomernummer en via de (social) media veel aandacht geven. Als vrijescholen geven we met deze campagne een belangrijke positieve impuls af, die hopelijk navolging gaat krijgen in het reguliere veld!

Zaai nú mee voor morgen!

Agenda:

  • Dinsdag 14 juni: Ouderavond klas 1, aanvang 19.30 uur
  • Woensdag 15 juni: Ouderavond klas 5, aanvang 19.30 uur is WEER verplaatst!
  • Vrijdag 24 juni: Sint Jansfeest
  • Maandag 27 juni: Studiedag, alle kinderen zijn vrij
  • Dinsdag 5 juli: Ouderavond Peronniek, aanvang 20.00 uur
  • *Woensdag 13 juli: Vlinderdag voor alle kleuters die naar de eerste klas gaan, alle jongere kleuters zijn die dag vrij!
  • Woensdag 13 juli: Kennismakingsavond voor de ouders van de nieuwe eerste klassen, aanvang:19.30 uur