Rectificatie: Toch staken op vrijdag 13 april!

9 april 2018

Betreft: Toch staken op vrijdag 13 april!

U bent op de hoogte dat er aankomende vrijdag 13 april veel acties zijn in het primair onderwijs. Vorige week berichtten wij u dat er op onze school een prikactie plaats zou vinden door pas om 11 uur te beginnen.

De reden dat wij hadden gekozen voor deze prikactie en niet voor een staking, is dat de salarissen van de leerkrachten door het bestuur van Stichting Pallas niet doorbetaald zouden worden. Gisteren kregen wij het bericht dat het bestuur van inzicht is veranderd, mede door een signaal van de mr van onze school, en de salarissen van stakende leerkrachten alsnog wel zal doorbetalen.

Voor veel collega's is dit een reden om alsnog te gaan staken op 13 april. Dat recht hebben ze en dat ondersteunen we ook.

We hebben door deze nieuwe stellingname van het bestuur besloten om a.s. vrijdag 13 april toch de hele dag te gaan staken.

Wij realiseren ons dat we daarmee een aantal ouders mogelijk in de problemen brengen. Dat betreuren wij. Daarom zijn enkele collega's op vrijdag 13 april vanaf 11 uur wel aanwezig om eventueel leerlingen op school op te vangen.

Dit is slechts voor noodgevallen: voor ouders waar het echt niet lukt om opvang te regelen.

Wij hopen op uw begrip. De werkdruk en de regelgeving in het basisonderwijs is te hoog en de salarissen te laag, zeker in vergelijking met collega's in het voortgezet onderwijs. Daarom staan wij als school achter het besluit om te staken, net als de voltallige MR. Mocht u mij of de mr hierover willen aanspreken, dan kan dat via l.jiran@tiliander.nl of tiliandermr@gmail.com.

Met vriendelijke groet,
Ladja Jiran en Richard Engelfriet (mr)

Per abuis staat verderop onderaan in het weekbericht in de AGENDA nog gemeld dat er op 13 april een prikactie is en dat de school om 11.00 uur start. Dit is niet juist. Er wordt de hele dag gestaakt!