carnavalsbericht 2017

3 februari 2017

CARNAVAL 2017

Het carnavalsfeest komt er weer aan!
We vieren het op school op vrijdag 24 februari
Hieronder volgt informatie voor de kleuterklassen en de lagere school.

Voor de kleuterklassen:

Met de kleuters vieren we het feest van „Moeder Aarde‟. Alles begint weer tot leven te komen. Sneeuwklokjes en krokussen komen tevoorschijn, in de aarde begint weer van alles te gebeuren, wortels van planten en bomen beginnen weer actief te worden. Daarbij helpen de kabouters volop mee. Daarom vieren we met de kleuters het kabouterfeest. De klas verandert dan in een kabouterland waarin alle kabouters welkom zijn. Dit betekent voor onze kleuters dat ze zich als kabouterkind mogen verkleden en zo die dag op school mogen komen. (Met een rood shirt, een riem en een kaboutermuts zijn ze al een “echte” kabouter). Zorg ervoor dat de kleren van onze kabouterkinderen lekker zitten, zodat ze nog fijn kunnen spelen gedurende die ochtend! Lieveheersbeestjes, elfjes en feetjes zijn ook welkom (al s het maar bij het Kabouterfeest en de ontwakende natuur past). De kleuters komen ongeschminkt en zonder masker op school. Misschien krijgen ze nog een rode neus en rode wangen in de klas.
Mochten er nog vragen zijn n.a.v. deze brief, dan kunt u altijd terecht bij één van de kleuterjuffen.

Voor de lagere school:

Zoals elk jaar mogen de kinderen verkleed op school komen in kleren die iets te maken hebben met de leer- of vertelstof van hun leerjaar.
We organiseren vrijdagochtend een aantal carnavaleske workshops(muziek, toneel, dans, ….) geleid door enthousiaste en kundige ouders. De kinderen van klas 2 t/m 5 en Peronniek hebben vooraf een keuze gemaakt voor een workshop. Aan het eind van de ochtend laten de kinderen in de grote zaal aan elkaar de resultaten zien.
De zesde klas verzorgt als gewoonlijk de catering.
De eersteklassers vieren carnaval in hun eigen klas, maar gaan natuurlijk ook naar de presentatie van de workshops kijken.
De school is voor alle kinderen om 13.00 uit.

Veel plezier!
De jaarfeestengroep