weekbericht N.999

19 november 2021

Beste ouders, Deze week was het raak. Niet alleen op de Tiliander, maar op nagenoeg alle basisscholen in Nederland. Landelijk zijn de 10-14-jarigen de categorie met het hoogste aantal positieve testuitslagen. Vervolgens de 5- tot 9-jarigen. Dit is ook zo bij ons. Met als gevolg dat we een aantal klassen in quarantaine hebben. Een bijkomstigheid is dat we ook een aantal medewerkers hebben die thuis moeten blijven. Dit loopt niet altijd even synchroon met de klassen in quarantaine. Het is elke dag goed kijken en puzzelen hoe we het zo goed mogelijk kunnen organiseren.  Er is elke dag contact met de GGD om ervoor te zorgen dat het voor iedereen op een veilige manier geregeld wordt, op een zodanige wijze dat het onderwijs ook zo goed mogelijk doorgaat. Het lijntje met de GGD gebruiken we ook om ervoor te zorgen dat de richtlijnen vanuit het RIVM meegenomen worden in het maatwerk van de GGD. 
Waar wij, maar ook u, rekening mee moeten houden is dat het allemaal onvoorspelbaar is. Wat nu is, kan over een uur verleden zijn. Dat betekent soms dat er in korte tijd van alles geregeld moet worden. Geen school voor de kinderen betekent voor jullie als ouders dat jullie ook van alles moeten regelen. 
Naast het onderwijs aan jullie kinderen, hebben wij er ook mee te maken met onderwijs aan onszelf. Oftewel, het een en ander heeft ook gevolgen voor de wijze waarop wij inhoud geven aan onze eigen studiedag. U begrijpt dat als er enkele klassen in quarantaine zitten, wij niet met alle medewerkers in één ruimte bij elkaar gaan zitten. Toch zorgen wij er voor dat door middel van deze studiedag het onderwijs aan jullie kinderen nog beter zal worden. 
Het team van basisschool Tiliander 


Groen voor de adventstuin  Ook dit jaar is er weer veel groen nodig voor het maken van de adventstuin. Heb je hulst, klimop of dennentakken, dan kun je dit op dinsdag 23 november of donderdag 25 november in de zaal leggen. Alvast bedankt namens de adventscommissie. 


Agenda: 
* Woensdag 24 november: Studiedag, geen school
* Vrijdag 26 november: Advent kleuters
* Maandag 29 november: 1e Advent
* Vrijdag 3 december: Sinterklaasviering. School uit om 13.00u
* Maandag 6 december: Studiedag, geen school 
* Dinsdag 7 december: 2e Advent
* Maandag 13 december: 3e Advent
* Maandag 20 december: 4e Advent
* Donderdag 23 december: Kerstviering. School uit om 13.00u
* Vrijdag 24 december t/m vrijdag 7 januari: Kerstvakantie