weekbericht N.998

12 november 2021

Beste ouders, Op een zeer koude dag in de winter toen Martinus op zijn paard richting huis reed, zag hij een arme man zonder jas in de sneeuw zitten. De man had geen schoenen aan, hij had het erg koud en bedelde om geld zodat hij eten kon kopen. Martinus kon zijn ogen er niet voor sluiten, maar hij had geen geld voor de man. Hij sneed met zijn zwaard zijn eigen mantel doormidden en gaf de arme man een helft tegen de kou.
Wat was het een mooi beeld in het Wilhelminapark. Sint Maarten op het paard dat zijn mantel deelde met de bedelaar in het licht van de vele fakkels!
Fijn om te zien dat er zoveel ouders helpen om de jaarfeesten mogelijk te maken. Ouders die knollen uithollen, ouders die de chocolademelk verzorgen, ouders die meelopen met de klas voor de veiligheid, ouders die ............ Dank!
Sinterklaas, advent, Kerst. We zijn druk aan het overleggen welke mogelijkheden er zijn en hoe we dat zo mooi mogelijk met de kinderen kunnen vieren. Zodra er meer over te vertellen valt, hoort u dat natuurlijk.
Het team van basisschool Tiliander


Groen voor de adventstuin Ook dit jaar is er weer veel groen nodig voor het maken van de adventstuin. Heb je hulst, klimop of dennentakken, dan kun je dit op dinsdag 24 november of woensdag 25 november in de zaal leggen.
Alvast bedankt namens de adventscommissie.

Sint Swap Helaas hebben we ervoor moeten kiezen om de markt af te blazen. Voor iedereen die al speelgoed had uitgezocht voor de markt: we hopen dat jullie alsnog onderling kunnen ruilen, of doneer het aan ‘Pakje van de Sint.’. Het mailadres voor een doneerafspraak is doelen@sintintilburg.nl.


Agenda:
* Woensdag 24 november: Studiedag, geen school
* Vrijdag 26 november: Advent kleuters
* Maandag 29 november: 1e Advent
* Vrijdag 3 december: Sinterklaasviering. School uit om 13.00u
* Maandag 6 december: Studiedag, geen school
* Dinsdag 7 december: 2e Advent
* Maandag 13 december: 3e Advent
* Maandag 20 december: 4e Advent
* Donderdag 23 december: Kerstviering. School uit om 13.00u
* Vrijdag 24 december t/m vrijdag 7 januari: Kerstvakantie