weekbericht N.996

21 oktober 2021

Beste ouders, Een weekbericht op donderdag. Dat is toch even anders dan anders. En het was vandaag al zo’n andere dag: veel regen, veel wind, zelfs stormachtig. Toch is dat soms wel eens lekker. Met zo’n wind waait je hoofd helemaal leeg. Dan kunnen we met een gerust hart de herfstvakantie in. Wij gaan met het team nog een dagje door voordat de herfstvakantie begint. De leerlingen mogen na vandaag al vakantie vieren. Dat hebben ze ook verdiend. Want wat hebben ze het goed gedaan. We zijn trots op al onze leerlingen!
De herfstvakantie mogen we afsluiten met een uurtje extra slaap. De klok wordt in de nacht van zaterdag op zondag een uurtje teruggedraaid. Dan gaan we vervolgens de maand november in. Op weg naar de viering van St. Maarten.
Fijne vakantie! Het team van basisschool Tiliander.


Swap Sint Zet de datum maar vast in je agenda: donderdag 18 november is er weer een Swap-Sint oftewel Recycle-Sint markt op de Tiliander. Van 19.30 tot 21.00 is er de mogelijkheid om speelgoed te ruilen in de grote zaal van Tiliander. Hou de Facebook pagina van Swap Sint in de gaten. Meer informatie volgt na de herfstvakantie!


Kerstspelen Als kerstspelengroep van Tiliander zijn we zo blij dat er weer voorstellingen mogelijk zijn, dat wij direct de koe bij de hoorns hebben gevat en dit jaar voor het hele drieluik van de Oberufer kerstspelen willen gaan.
Het paradijsspel, kerstspel en -op veler verzoek- ook het driekoningenspel!
Voor dit laatste spel zijn wij nog naarstig op zoek naar spelers. De repetities vinden plaats op zondagavonden van 19:30 tot 21:00 en zullen vakkundig worden geregisseerd door Paul van Meurs. De uitvoering is uiteindelijk bedoeld voor de kinderen uit de klassen 4/5/6, maar alle ouders zijn welkom om zich aan te melden.
De repetitiedata zijn:
7/11
14/11
21/11
28/11
12/12
19/12
9/1 (generale repetitie)
De uitvoering vindt plaats op donderdag 13 januari om 20:00
Mocht je interesse hebben, stuur vooral een bericht naar Marjolein (m.meester@tiliander.nl) of Sanne (s.riemers@tiliander.nl)


Oude kranten Een paar weken geleden stond er een oproep in het weekbericht om oude kranten mee te nemen. Inmiddels zijn we ruim voorzien, dus we hebben ze niet meer nodig. Bedankt daarvoor!
De Seizoener We willen even aandacht besteden aan een prachtig blad: de Seizoener.
Het komt 4x per jaar uit en besteed uitgebreid aandacht en verdieping aan de antroposofie en het onderwijs. Voor alle leeftijden in elk seizoen.
Een echte aanrader!!!


Agenda:
* Vrijdag 22 oktober: Personeelsdag, alle kinderen zijn vrij
* Maandag 25 oktober t/m vrijdag 29 oktober herfstvakantie
* Woensdag 3 november: Ouderavond Peronniek klas
* Donderdag 11 november: Sint Maarten. School uit om 13.00u
* Maandag 15 november: Maakavond 5 december, kleuterklassen B-C-D
* Dinsdag 16 november: Maakavond 5 december, kleuterklassen A-E
* Donderdag 18 november: Maakavond 5 december, Klas 3A en 3B en Swap-Sint