weekbericht N.990

10 september 2021

Beste ouders, De eerste week hebben we weer achter de rug. Wat was de eerste dag mooi. Alle kinderen in de grote zaal; aandacht voor de nieuwe eerste klassers; samen zingen. Een mooi begin van het nieuwe schooljaar. Dit belooft veel voor de rest van het schooljaar.
De eerste ouderavond heeft al plaatsgevonden. De komende periode staan er nog meer gepland. U kunt ze allemaal terugvinden in de informatiekalender die bij dit weekbericht zit. Naast de gebruikelijke praktische info vindt u per maand de verschillende activiteiten. Wij hopen dat deze kalender u helpt om het overzicht te behouden.
Het team van basisschool Tiliander.


Hulp gezocht voor vervoer  Tijdens de vakantie is er opgeruimd, zijn de klassen opnieuw ingericht en is wat afval verzameld zoals oude uit elkaar gevallen meubels wat niet allemaal in onze container past. We zoeken een ouder die met een grote auto of eventueel aanhanger even naar het stort kan rijden.


Gezocht: houtbewerker Meester Edwin heeft op het einde van het vorig schooljaar aangegeven zijn werkzaamheden bij ons te beëindigen. We zijn daarom op zoek naar iemand die ons kan helpen om de houtbewerkingslessen voor de klassen 5 en 6 voort te zetten. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover. Heeft u belangstelling en/of wilt u meer informatie? Laat het ons weten.


Mad science Donderdag heeft Mad science een voorstelling gegeven voor de klassen 4 t/m 6. Ze hebben er weer een wonderbaarlijke voorstelling van gemaakt. In tegenstelling tot het bericht in het vorige weekbericht mogen naast de leerlingen uit de klassen 4 t/m 6 ook de leerlingen uit de klassen 1 t/m 3 zich aanmelden voor de cursus. Voor meer informatie kijk op de website https://nederland.madscience.org/
Inschrijven kan via www.inschrijven.mad-science.nl.


Zwerfboekenkast Vanaf volgende week staat de zwerfboekenkast iedere woensdag van half 9 tot kwart over 1 buiten bij de hoofdingang. Ouders en kinderen kunnen dan een boek ruilen, achterlaten en meenemen. Zwerfboeken zijn namelijk van iedereen Groet, Marjolein


Gevonden voorwerpen Mis je nog iets of heb je het filmpje op de app gemist dan mag je naar school bellen om een afspraak te maken om even in de gevonden voorwerpen te kijken. Eind volgende week gaat alles wat nog over is naar de kringloopwinkel.

Agenda: * Dinsdag 14 september: Studiemiddag, alle kinderen om 12.00 uur uit
* Woensdag 15 september: Ouderavond klas 6

* Donderdag 16 september: Ouderavond klas 1b

* Maandag 20 t/m vr 24 september: Alle kinderen om 13.00 uur uit
* Dinsdag 21 september: Ouderavond klas 5

* Woensdag 22 september: Ouderavond klas 5/6

* Donderdag 23 september: Ouderavond klas 3a en 3b

* Maandag 27 september: Ouderavond kleuterklas A en C en D
* Dinsdag 28 september: Ouderavond kleuterklas B

* Woensdag 29 september: Ouderavond kleuterklas E

* Woensdag 29 september: St. Michaëlsfeest

* Maandag 4 oktober: Ouderavond klas 4

* Dinsdag 5 oktober: Studiedag, alle kinderen vrij


Petje af vergroot je wereld! Weet uw kind al wat hij later wil worden? Waar hij of zij heel erg goed in is? Bij Petje af ontdekken kinderen hun talenten.
Hoe doen we dat?
Petje af is er voor nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar, die buiten schooltijd hun talenten willen ontwikkelen. We komen tijdens het schooljaar 28 zondagmiddagen bij elkaar. De zondagen zijn verdeeld in 7 blokken en in ieder blok behandelen we een beroep.
De eerste twee zondagen van elk blok krijgen de kinderen les van gastdocenten die vertellen over hun beroep. We gaan ook op bezoek bij bedrijven waar de kinderen die beroepen ook echt kunnen uitproberen. Zo ervaren ze wat het beroep in de praktijk inhoudt. Er komt bijvoorbeeld een dokter of kapper in de klas en we gaan naar de brandweer, de supermarkt, de rechtbank of de elektricien.
De derde zondag nodigen we ouders en andere familieleden uit. De kinderen vertellen dan over wat ze van een beroep geleerd hebben. De laatste zondag gaan we op pad. We bezoeken een museum of gaan sporten. De kinderen leren te reizen met het openbaar vervoer.
Praktische info
    •    Deelname aan Petje af is gratis (ook de uitjes met de trein) 

    •    Inschrijven voor het schooljaar 2021/2021 kan vanaf nu 

    •    Op 26 september starten we in Tilburg in de wijk Oud-Noord 

    •    U vindt meer informatie over Petje af en wat we doen op: 

Website: www.petjeaf.nl/hartvanbrabant o Facebook: Petje af Hart van Brabant
o Instagram: Petje af Hart van Brabant
Interesse?
Stuur een mail naar hartvanbrabant@petjeaf.nl met daarin: uw telefoonnummer en de naam en leeftijd van uw zoon of dochter. Aanmelden via de website kan ook. Op de site staat een link naar een inschrijfformulier.
Daarna neemt Petje af contact met u op om een afspraak te maken. Tijdens die afspraak kunnen u en uw kind alle vragen stellen die jullie hebben. Na het gesprek kan uw kind beslissen of hij of zij een proefles mee wil doen.


Cursussen voor ouders in Midden-Brabant  4-10 oktober is de landelijke Week van de Opvoeding. De GGD biedt in deze week een aantal specials voor ouders en opvoeders!
Webinar Communiceren met kinderen Een vol leven, herrie in huis, scrollen door je mail terwijl je de baby de fles geeft. Op weg naar voetbal snel bedenken wat je vanavond gaat eten. Soms loopt je hoofd over en blijft er maar een half oor over voor je kind(eren), terwijl jouw aandacht en betrokkenheid juist zo belangrijk voor hen zijn.
Digitale koffieochtend BOOS! Blij, verdrietig, bang of boos. Het zijn allemaal emoties waar je kind mee te maken heeft. Voor je kind maar ook voor jezelf is het fijn wanneer deze emoties niet tot problemen leiden.
Online Oudercursus Peuter in Zicht Een peuter ontwikkelt zich razendsnel. Door de vele veranderingen gaat het er thuis soms stormachtig aan toe. Want wat doe je als ouder als je kind een driftbui heeft, slecht luistert of misschien wel andere kinderen slaat? Alle ouders van peuters kunnen voor deze en andere vragen komen te staan.
Online cursus Bijna ouders?! Met de geboorte van een kind wordt er ook een ouder geboren. Maar hoe bereid je je voor op het ouderschap?
Er is nog veel meer, kijk voor het volledig aanbod op Cursussen en webinars | GGD Hart voor Brabant (ggdhvb.nl) en schrijf je in!
Bianca de Vos, coördinator cursusbureau voor ouders b.de.vos@ggdhvb.nl