weekbericht n. 1095

12 april 2024

Beste ouders,

Wat fijn dat er voldoende ouders zich hebben aangemeld om te helpen bij de koningsspelen. Volgende week vrijdag is het zover. Dan zijn we met de hele lagereschool op de sportvelden van Zigo te vinden.
Ook de kleuters zullen een eenvoudig minikoningsfeestje houden.

Zoals jullie hebben kunnen zien, wordt er hard in de tuin gewerkt op het schoolplein. Dit alles onder de bezielende leiding van tuinman Willem. Waarvoor grote dank. Hij wordt hierbij ondersteund door een aantal ouders en door klas 3A die bij het fietsenhok een mooi bloemenveldje creëert. Wat fijn om zo de lente in te gaan.

Tot woensdag kunnen jullie je nog aanmelden voor de algemene ouderavond over de veranderende jaarfeesten. We hopen jullie daar te ontmoeten.

Fijne en zonnig weekend.

Het team van Tiliander

Lentemarkt! Kom je ook?
Op 17 April vanaf 13:00 organiseert klas 5a een lente markt in de grote zaal. De kinderen verkopen dan mooie zelfgemaakte spulletjes, lekkere dingen en nog veel meer! Kom vooral een kijkje nemen, de opbrengst gaat naar kamp. Vergeet dus niet om wat centjes mee te nemen. Groetjes namens alle kinderen van klas 5a

Koningsdag
Op vrijdag 19 april organiseren we de Koningsspelen voor de klassen 1 t/m 6 bij Zigo (Jac van Vollenhovenstraat 304, 5012 AD Tilburg).
De spelen zullen zijn van 8:45 uur tot 12:30 uur.
Dit betekent dat we de dag starten en openen op het sportveld.

De schooldag voor de klassen 1 en 2 zijn alleen bij Zigo, dat betekent dat deze leerlingen vanuit Zigo naar huis gaan (ophalen bij Zigo tussen 12:30 uur en 12:45 uur).

Klassen 3-4-5-6 gaan met de fiets of lopend terug naar school voor het vervolg van de dag die gewoon tot 14:45 uur duurt.

De klassen 1 t/m 6 zijn druk bezig met het leren van het dansje van Koningsdag.
Willen ze thuis ook oefenen? Bij deze het filmpje met de instructie:
https://youtu.be/_SNf7kiSZFo?feature=shared

Hulp gevraagd
Juf Sandra is op zoek naar een of meerdere ouders die willen helpen bij het verzorgen van de in- en uitgangen. Met onder andere een bezem mogen ze weer netjes gemaakt worden. Het maakt niet uit wanneer dat is. Wilt u hiermee helpen? Stuur dan even een mailtje naar Sandra: s.verelst@tiliander.nl. Alvast bedankt!

Herinnering: Ouderavond 7 mei
In een eerder weekbericht hadden we de ouderavond op 7 mei al benoemd. In deze ouderavond willen we u meenemen in ons proces over de jaarfeesten en vragen wij om input. De ouderavond start om 20.00 uur. Om deze avond goed te organiseren willen we u vragen om zich aan te melden voor deze bijeenkomst. Dit kunt u doen door een berichtje te mailen naar info@tiliander.nl. Graag voor 15 april in verband met de meivakantie. Op dit moment zijn er pas 6 aanmeldingen binnen.

Agenda:
* Woensdag 17 april: Lentemarkt klas 5A, 13.00u grote zaal. Ouderavond klas 6, 20.00u
* Donderdag 18 april: Ouderavond klas 5A en 5B, 20.00u
* Vrijdag 19 april: Koningsspelen
* Maandag 22 april t/m vrijdag 3 mei: Meivakantie
* Dinsdag 7 mei: Algemene ouderavond over jaarfeesten
* Donderdag 9 en vrijdag 10 mei: Hemelvaart. Alle kinderen vrij
* Maandag 13 mei: Ouderavond alle kleuterklassen 20.00u
* Woensdag 15 mei: Ouderavond klas 1, 20.00u
* Donderdag 16 mei: Ouderavond klas 2, 20.00u
* Vrijdag 17 mei: Pinksterfeest. School uit om 13.00u
* Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: Alle kinderen vrij
* Dinsdag 21 mei: Studiedag. Alle kinderen vrij
* Donderdag 23 mei: Ouderavond klas 3A, 20.00u

Elke woensdag van 20.00u tot 21.00u kunt u in de grote zaal meezingen met het ouderkoor. Loop gerust eens binnen als u het vrijblijvend wilt proberen.