weekbericht n. 1094

05 april 2024

Beste ouders,

Na een lang paasweekend zijn we weer flink aan het werk. Als u de berichten geregeld leest, lijkt het bijna alsof we alleen maar feestvieren op school. Niets is minder waar. Klas 1 heeft er net een periode rekenen opzitten, de vijfde klas is bezig met plantkunde en de derde klas heeft zich verdiept in het leven op de boerderij. Het werken in periodes is typisch iets dat bij Waldorf -onderwijs hoort. Zo krijgen de kinderen echt de kans om zich langere tijd te verbinden met de stof. Dit is de basis van waaruit er in de oefenuren geautomatiseerd wordt.

Geniet van het weekend met het voorspelde mooie weer.

Het team van Tiliander

Lentemarkt! Kom je ook?
Op 17 April vanaf 13:00 organiseert klas 5a een lente markt in de grote zaal. De kinderen verkopen dan mooie zelfgemaakte spulletjes, lekkere dingen en nog veel meer! Kom vooral een kijkje nemen, de opbrengst gaat naar kamp. Vergeet dus niet om wat centjes mee te nemen. Groetjes namens alle kinderen van klas 5a

Spullen Pasen
Er zijn wat spullen van ouders blijven liggen na het Paasontbijt. Ligt er iets van u bij? Ze liggen tegenover de balie van juf Sandra, op de grote kast.

Koningsdag
De klassen 1 t/m 6 zijn druk bezig met het leren van het dansje van Koningsdag. Willen ze thuis ook oefenen?
Bij deze het filmpje met de instructie: https://youtu.be/_SNf7kiSZFo?feature=shared

Herinnering: Gevonden voorwerpen
Er zijn weer veel gevonden voorwerpen blijven liggen.
U bent welkom om hiertussen te komen neuzen, misschien zit er iets van uw kind bij.  De gevonden voorwerpen liggen in de centrale hal, tegenover juf Sandra. 

Herinnering: Ouderavond 7 mei
In een eerder weekbericht hadden we de ouderavond op 7 mei al benoemd. In deze ouderavond willen we u meenemen in ons proces over de jaarfeesten en vragen wij om input. De ouderavond start om 20.00 uur. Om deze avond goed te organiseren willen we u vragen om zich aan te melden voor deze bijeenkomst. Dit kunt u doen door een berichtje te mailen naar info@tiliander.nl. Graag voor 15 april in verband met de meivakantie. Op dit moment zijn er pas 3 aanmeldingen binnen.

Agenda:
* Dinsdag 9 april: Ouderavond klas 4, 20.00u
* Woensdag 17 april: Ouderavond klas 6, 20.00u
* Donderdag 18 april: Ouderavond klas 5A en 5B, 20.00u
* Vrijdag 19 april: Koningsspelen
* Maandag 22 april t/m vrijdag 3 mei: Meivakantie
* Dinsdag 7 mei: Algemene ouderavond over jaarfeesten
* Donderdag 9 en vrijdag 10 mei: Hemelvaart. Alle kinderen vrij
* Maandag 13 mei: Ouderavond alle kleuterklassen 20.00u
* Woensdag 15 mei: Ouderavond klas 1, 20.00u
* Donderdag 16 mei: Ouderavond klas 2, 20.00u
* Vrijdag 17 mei: Pinksterfeest. School uit om 13.00u
* Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: Alle kinderen vrij
* Dinsdag 21 mei: Studiedag. Alle kinderen vrij

Elke woensdag van 20.00u tot 21.00u kunt u in de grote zaal meezingen met het ouderkoor. Loop gerust eens binnen als u het vrijblijvend wilt proberen.