weekbericht n. 1051

10 maart 2023

Beste ouders,
Maart roert zijn staart. Dat hebben we deze week weer eens gezien. Het gevolg daarvan is dat de geplande pleinveegdagen 10 en 11 maart worden verschoven naar zaterdag 25 maart. U heeft hierover al een bericht gehad via de schoolapp. Deze staat nogmaals verderop in dit weekbericht.
Volgende week is op de woensdag de Pallas-studiedag. Op deze dag komen alle medewerkers van de scholen die deel uitmaken van stichting Pallas bij elkaar om samen te komen, lezingen bij te wonen en deel te nemen aan verschillende workshops. De leerlingen zijn deze dag vrij.
Het college van Tiliander

Kiss & Ride verplaatst vanaf 20 maart
Op maandag 20 maart starten de werkzaamheden bij het Lumenplantsoen. Dat houdt in dat op maandag 20 maart géén gebruik meer gemaakt kan worden van de huidige Kiss en ride strook. U moet dan gebruik maken van de Buitenstraat om uw kind af te zetten. Meer informatie volgt nog.

Schoolplein opknapdagen: verzet
Aanstaande vrijdag en zaterdag hebben we schoolplein-opknapdagen gepland. Deze moeten we  verzetten door het weer.  De nieuwe datum is zaterdag 25 maart, in een ochtendblok van 9.00u tot 12.00u en een middagblok  van 13.00u tot 16.00u.
We zijn hiervoor op zoek naar ouders die op deze dag de tijd hebben om de handen uit de mouwen te  steken. Het gaat om eenvoudig werk, denk aan vegen en snoeiwerk, maar ook leuke creatieve taken  in de buitenlucht. Uiteraard voeren we alles in een gezellige sfeer uit. Voor koffie en wat lekkers wordt  gezorgd.
Je kunt je opgeven bij juf Sandra op het schoolplein of via de mail:   Ieder uur dat u beschikbaar bent, is meegenomen! Laat dus vooral even weten op welke momenten u  beschikbaar bent op 25 maart!

Koningsspelen
Beste ouders/verzorgers en kinderen, Vrijdag 21 april zal onze school deel gaan nemen aan de Koningsspelen! Voor deze dag zoeken wij hulpouders die mee willen helpen met de activiteiten en sporten op en om school. Op deze manier kunnen wij er samen een leuke en sportieve dag van maken. Wilt u helpen? De hulp is nodig tot 13.00u. Dan mag u mailen naar l.vanversendaal@tiliander.nl
Met sportieve groet, Juf Lieve en juf Iris

Agenda:
* Woensdag 15 maart: Studiedag. Alle kinderen vrij
* Woensdag 29 maart: Ouderavond klas 2B
* Vrijdag 31 maart: Palmpasenfeest. School uit om 13.00u
* Donderdag 6 april: Paasviering. School uit om 13.00u
* Vrijdag 7 april: Goede vrijdag. Alle kinderen vrij
* Maandag 10 april: Tweede paasdag. Alle kinderen vrij
* Dinsdag 11 april: Open avond voor potentiële nieuwe ouders. Start om 20.00u
* Zaterdag 15 april: Speelochtend voor potentiële nieuwe kleuters, van 11.00u tot 13.00u
* Woensdag 19 april: Ouderavond Peronniek
* Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei: Meivakantie
* Dinsdag 9 mei: Ouderavond klas 5
* Maandag 15 mei: Ouderavond kleuterklassen A, C en D
* Dinsdag 16 mei: Ouderavond klas 1 en kleuterklassen B en E
* Donderdag 18 en vrijdag 19 mei: Hemelvaart. Alle kinderen vrij

Bijlage 1
Beste ouders/ verzorgers van Tiliander, Houdt uw zoon of dochter ook zo van zingen en een uitdaging? Dan vraag ik graag uw aandacht voor onderstaand concert, waarin een groot orkest, koor en kinderkoor samenkomen in de Concertzaal van Tilburg in het kader van bevrijdingsdag.
Lieke Beirnaert, een moeder van school, is gevraagd om de leiding over het kinderkoor te nemen en zij zou graag aan de slag willen met kinderen van Tiliander (vanaf klas 4) en de Waldorfstroom. Er wordt 6 keer gerepeteerd op donderdagmiddag om 15.15 uur in de zaal van Tiliander en we starten op 16 maart 2023.
De generale repetitie en het concert zijn op 3 mei. Het concert is van 19.30 tot 21.00 uur in de Concertzaal Tilburg. Tijden van de generale repetitie zijn nog niet bekend.
Wij zouden het enorm leuk vinden als je kind meezingt.
Aanmelden kan bij Lieke: info@liekebeirnaert.com

Inhoudelijk over het concert
Het concert is ingedeeld in 3 momenten. Het leven voor de oorlog, tijdens de oorlog en toekomst. De hoop. Voor het laatste gedeelte heeft Maarten Hartveldt een compositie geschreven. Hij omschrijft het zelf als:
Mijn werk bestaat uit orkestrale muziek bedoeld voor film en concertzalen. Ik heb hier al veel prijzen mee gewonnen. Hoe dit komt? Ik kan me goed verplaatsen in emoties van mensen en dit vertalen naar muziek. De compositie voor deze avond heb ik met veel plezier geschreven. In het eerste l ‘Il Vento’ beschrijf ik muzikaal en tekstueel dat iemand zonder aanleiding zomaar uit je leven verdwijnt; alsof je aan een strakblauwe hemel een enkel wolkje ziet dat plotseling vervluchtigd blijkt terwijl het er een moment daarvoor nog was. In het middendeel hoor je kinderstemmen in 3 talen (Engels, Duits en Hebreeuws) bezingt letterlijk dat we blijven herinneren wat Anita’s missie was, namelijk deze geschiedenis door blijven geven aan en door jonge generaties. Het 3e deel ‘Vivere Avanti’ is net als het 1e deel sterk filmisch en bezingt dat het leven doorgaat en tegelijk iemand blijft doorleven in je eigen bestaan en opvattingen. Zoals Anita Lasker-Wallfisch haar levensverhaal doorgaf aan haar kinderen, kleinkinderen en de velen die haar boek hebben gelezen. Haar DNA is daarbij letterlijk ook doorgegeven aan haar zoon Raphael (cellist) en dochter Maya (schrijfster) en haar kleinkinderen.
Hartelijke groet, Evelien Holster
Directeur/ Executive Director
evelien@kamermuzieksouvenir.nl
tel. 06 20 80 90 38 

Bijlage 2  Doppen sparen 
In de bibliotheek staat een rietenkoffer waarin er doppen verzameld worden voor de geleidehond. Hierbij een link met meer informatie: KNGF | Doppen sparen voor hulphonden (geleidehond.nl) Sparen jullie mee?
Bij vragen mogen jullie contact opnemen met Barbara Brunnhuber, mama van Joshua: 06 23 93 69 66, barbara.brunnhuber@gmx.at.