weekbericht n. 1042

16 december 2022

Beste ouders,
Deze weken staan in het teken van de advent. Maandag wordt alweer de vierde kaars ontstoken. We hebben genoten van het mooie Paradijsspel. Volgende week gaan we richting de Kerst toe. Donderdag vieren we op school de Kerst. Uiteraard mag u het kerstspel niet missen op de middag of de avond. Wij kijken er naar uit.
Het college van Tiliander

De Rattenvanger van Hamelen
Na enkele jaren van stilte begint het bij verschillende mensen toch weer te kriebelen. We hebben weer zin in een musical. We hebben in het verleden 6 verschillende musicals gedaan met leerlingen en oud-leerlingen van Tiliander. Dit keer willen we de Rattenvanger van Hamelen gaan doen.

Zijn er (oud) leerlingen die hier graag aan mee willen doen? Meld je aan. Enkele leerkrachten van Tiliander hebben het initiatief genomen en nemen ook weer deel. We zijn natuurlijk op zoek naar (jonge) mannen (ook ouders van de school), er zijn 6 behoorlijk grote rollen voor mannen. Daarnaast zoeken wij een aantal jonge vrouwen.

In de rattenvanger van Hamelen komen veel kinderen voor en ieder vanaf de vijfde klas mag zich opgeven. De voorwaarde is dat je kan zingen, graag toneel speelt en van dansen houdt. Natuurlijk leer je tijdens de repetities ook veel.

De contributie voor deze musical zal rond de 80/100 euro liggen. We mogen gratis in de school maar kosten voor muziek, geluid, decor en kleding kunnen hiermee gedekt worden. We oefenen op vrijdag avond, voor de jongere kinderen van half 8 tot half 9 en de ouderen (vaak de solisten) werken dan tot half 10.

We willen op 8 januari de audities doen en op 13 januari starten we met de repetities. De voorstellingen zijn dan rond eind september 2023. Ook werken we enkele zondagen, zeker in september.

Heb je hier zin in? Meld je dan aan bij Gea Weeren.
Stuur een mail naar: g.weeren@icloud.com

Mandala Buitendijk – Sanne Riemers – Dorien Winters – Gea Weeren

Ouders gezocht voor het carnavalsfeest
Op 17 februari wordt het carnavalsfeest gevierd op school. Zoals vanouds willen we de kinderen weer verblijden met verschillende workshops. Zijn er ouders die een workshop willen verzorgen? Zowel inhoudelijk of uitvoerend. Heb je interesse of vragen, meld je dan bij Mandala: m.buitendijk@tiliander.nl.
Alaaf!

Herhaling: Kaartjes voor kerstspelen
Vanaf maandag 12 december zijn er kaartjes beschikbaar voor de kerstspelen. Je kunt ze ophalen bij Sandra, dagelijks tussen 8.30u en 9.00u.
De kaartjes zijn gratis, maar het is voor ons fijn om te weten hoeveel mensen er komen. Voor kinderen onder de 12 jaar is geen kaartje nodig.

Agenda:
* Maandag 19 december: 4e Advent
* Donderdag 22 december: Kerstviering. School uit om 13.00u.
Kerstspel om 17.00u en 19.30u
* Vrijdag 23 december t/m vrijdag 6 januari: Kerstvakantie
* Woensdag 11 januari: Ouderavond klas 6 + 6C
* Donderdag 12 januari: Driekoningenspel om 19.30u
* Dinsdag 17 januari: Ouderavond klas 1, 5 en Peronniek
* Dinsdag 24 januari: Ouderavond klas 2A
* Woensdag 25 januari: Studiedag. Alle kinderen vrij
* Maandag 30 januari: Open avond voor potentiële nieuwe ouders. Start om 20.00u
* Zaterdag 4 februari: Speelochtend voor potentiële nieuwe kleuters, van 11.00u tot 13.00u * Dinsdag 14 februari: Studiemiddag. Alle kinderen om 12 uur vrij
* Vrijdag 17 maart: Carnavalsviering. School uit om 13.00u
* Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari: Voorjaarsvakantie