weekbericht n. 1036

04 november 2022

Beste ouders,
De herfstvakantie is weer voorbij en wat een mooi weer hebben we gehad. We hopen dat jullie er van hebben genoten en bijvoorbeeld mooie boswandelingen hebben gemaakt. We werken nu naar St. Maarten toe. We hopen jullie allemaal vrijdag te zien bij dit mooie feest.
Het college van Tiliander

Pokémonkaarten
We merken dat er op sommige momenten wat spanning ontstaat bij leerlingen als het gaat over het spelen met en ruilen van pokémonkaarten. Om dit op een goede wijze te reguleren hebben we besloten dat er op één dag in de week gespeeld en geruild mag worden met pokémonkaarten. Vanaf nu mag dit alleen op de woensdag.

Het schoolplein
Tijdens de grote pauze is het erg druk op het schoolplein. Alle klassen spelen buiten en om 13 uur gaan de kleuters en op sommige dagen de lagere klassen naar huis. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Natuurlijk willen we dat iedereen veilig op het schoolplein kan lopen én dat de kinderen fijn kunnen spelen tijdens hun pauze. Wij vragen u daarom om alleen op het schoolplein te komen, wanneer dat echt niet anders kan. Kinderen met een fiets lopen met de fiets aan de hand van het fietsenhok naar de uitgang achter het mozaïek-bankje langs. Bedankt voor uw medewerking en begrip.

Oberufer Kerstspelen
Op veel vrijescholen worden in deze tijd de Oberufer Kerstspelen opgevoerd. Een geschenk van de leerkrachten aan de kinderen en hun ouders. De kerstspelen hebben een belangrijke plaats in het ritme van het jaar. Ook onze school brengt dit jaar het hele drieluik: het paradijsspel, kerstspel en -op veler verzoek- ook het driekoningenspel!
In de bijlage staat meer achtergrondinformatie over deze spelen, mocht u er meer over willen weten.

Uitvoeringen:
Paradijsspel:
- Donderdag 15 december om 14.00u en 19.30u
Voor kinderen vanaf klas 3 en ouders

Kerstspel:
- Donderdag 22 december om 17.00u en 19.30u
Voor kinderen vanaf de oudste kleuters en ouders

Driekoningenspel:
- donderdag 12 januari om 19:30
Voor kinderen vanaf klas 4 en ouders

We zoeken voor alle drie de spelen nog mensen die zowel bedreven als enthousiast zijn om te helpen bij het schminken.
Bij interesse mag er een mail naar Marjolein op m.meester@tiliander.nl

Muziekwandeling in de wijk
In het weekend van 19 en 20 November is er in de wijk Theresia een muzikale buurtwandeling, voor en door buurtbewoners. Basisschool Tiliander staat midden in deze fijne wijk. Doe je mee met deze muzikale dag?

Oproep Open Muziek Podium
Maak je muziek of zing je graag? Speel je gitaar, luit of ballofoon? Blaas je trompet, tuba of piccolo? Zing je rap of opera? Alle klanken zijn welkom, laat je horen tijdens het Open Muziek Podium. Maak jij of je kind muziek? Laat je favoriete liedje of mooiste klanken horen. Meld je aan bij Dorith van der Lee, post@bureaudorith.nl of 06 20325030

Zondagmiddag 20 november 16.00 -17.30 uur in Stadstuin Theresia Groen

Groen voor de adventstuin
voor de adventstuin De periode van Advent komt er weer aan. Dat betekent dat we veel groen nodig hebben voor het maken van onze adventstuin. Heb je hulst, klimop of dennentakken, dan kun je dit op maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23 of donderdag 24 november in de zaal leggen. Als je dit wilt, wil je dan even mailen naar info@tiliander.nl? Dan hebben we een idee of we genoeg hebben. Alvast bedankt!

Agenda:
* Vrijdag 11 november: Sint Maarten, 13.00u uit. Viering in de avond, tijden volgen.
* Maandag 14 november: Maakavond klas A en D. Inloop 19.45u, start 20.00u
* Dinsdag 15 november: Maakavond klas B, C en E. Inloop 19.45u, start 20.00u
* Woensdag 16 november: Ouderavond klas 2B. Starttijd gecommuniceerd door leerkracht
* Donderdag 17 november: Maakavond klas 4A+4B. Starttijd gecommuniceerd door leerkracht
* Maandag 21 november: Studiedag. Alle kinderen vrij
* Maandag 5 december: Sinterklaasfeest. School uit om 13.00u
* Dinsdag 6 december: Studiedag. Alle kinderen vrij
* Donderdag 22 december: Kerstviering. School uit om 13.00u.
* Vrijdag 23 december t/m vrijdag 6 januari: Kerstvakantie