weekbericht N.993

01 oktober 2021

Beste ouders, De eerste maand is voorbij. Woensdag hebben we Sint Michaël gevierd. Dit jaar hebben we het op school gevierd. Dat vonden wij heel erg jammer. Ook wij hadden uitgekeken naar het spel in de duinen. Er was veel tijd in de voorbereiding gestoken. Helaas was het weer de spelbreker. Maar het mooiste is dat de kinderen daar niet zo veel van gemerkt hebben. Het feest in school was zeker ook mooi. Volgens ons hebben de kinderen er van genoten. Onze schoolleider heeft deze week al een aantal keren ’s morgens aan het hek gestaan. Als u vragen en/of opmerkingen heeft, spreek hem gerust aan. Heeft u het interview van de Medezeggenschapsraad met hem al gezien?
Hierbij nogmaals de link: https://youtu.be/yLe3tV8ufrM
Het team van basisschool Tiliander.  


Hoofdingang en zij-ingangen Vanaf 16.00 uur zijn alle zij in- en uitgangen op slot. U kunt dan alleen gebruik maken van de hoofdingang om onze school te betreden en te verlaten


Oude kranten We zijn op zoek naar oude kranten voor papier-maché werk in de klas. Geen reclamefolders want dat is ander papier maar echt krantenpapier. Wie helpt ons verzamelen? Graag afgeven bij Sandra.


Onze groene speelplaats Morgen, 2 oktober van 9.30 -12.30 uur, is de eerste bijeenkomst voor ouders die willen meehelpen onze speelplaats groen te (onder)houden. Al jaren is er een enthousiaste groep ouders die de schooltuin heeft onderhouden! De speelplaats is groter en groener geworden de laatste tijd. Dus nu iedereen weer binnen de schoolpoorten mag komen gaan we weer van start! Dit is ook hard nodig want we groeien dicht.... Iedereen is welkom! Ook kinderen mogen onder begeleiding van hun ouders meehelpen. Ook als je een uurtje mee kan helpen heel graag! Neem je eigen snoeischaar mee en ander gereedschap wat je handig lijkt. Op school is ook wat gereedschap aanwezig (maar beperkt). We hebben 2 kruiwagens om te gebruiken.
OPROEP: Wie heeft er een aanhangwagen om het snoeihout af te voeren?
Zijn er ideeën, vragen, opmerkingen of suggesties.... graag mailen naar: c.dries@tiliander.nl 


Snoeiafval wegbrengen Met regelmaat wordt er in de tuin gewerkt en hebben we behoorlijk wat snoei afval in de vorm van takken. Is er een ouder die dit weg wil brengen of het kan gebruiken als stookhout o.i.d.


Ophalen BSO kinderen Om het ophalen van de BSO kinderen in goede banen te leiden willen we nog even de afspraken op een rijtje zetten;
- De kinderen die opgehaald worden door de BSO verzamelen in de centrale hal bij onze conciërge Sandra.
- De chauffeurs komen binnen door de hoofdingang en melden zich bij Sandra om de kinderen op te halen.
Aan de ouders de vraag of men het zelf goed doorgeeft aan de BSO. Dit geldt niet voor de kinderen van de Peronniek klas want die hebben hun eigen in-en uitgang.


Elektricien gezocht Voor het oplossen van een storing in een lichtknop vragen we een gecertificeerd elektricien die de school een handje wil helpen.


Fietsen Dagelijks blijven er fietsen achter in de fietsenstalling, ook in het weekend. Afgelopen periode hebben we erg veel last gehad van vandalisme. De school is hiervoor niet verantwoordelijk. Het is zo jammer als fietsen worden beschadigd of meegenomen dus neem ze mee naar huis waar ze veilig staan.


Agenda:
* Zaterdag 2 oktober: Tuinwerkdag van 9.30 -12.30 uur
* Maandag 4 oktober: Ouderavond klas 4
* Dinsdag 5 oktober: Studiedag, alle kinderen vrij
* Dinsdag 12 oktober: Informatieavond voor nieuwe ouders
* Zaterdag 16 oktober: Speelochtend voor aanstaande kleuters
* Dinsdag 19 oktober: Ouderavond klas 2
* Vrijdag 22 oktober: Personeelsdag, alle kinderen zijn vrij
* Maandag 25 oktober t/m vrijdag 29 oktober herfstvakantie