weekbericht N.891

22 februari 2019

Landelijke onderwijsstaking op vrijdag 15 maart 2019. 

Vakbonden AOb, FNV Onderwijs en FvOv roepen op 15 maart a.s. een staking uit voor alle onderwijssectoren, van het primair onderwijs tot universiteit. 

Basisschool Tiliander doet mee aan deze staking! ( met uitzondering van Windekind ). 

Als schoolleider hecht ik waarde aan het stakingsrecht en onderschrijf ik deze ook. Het blijft goed om aan de politiek een signaal af te geven! 

Mocht u als ouder echt geen oplossing zien voor opvang op deze dag dan hoor ik dat graag voor 13 maart a.s. en zoeken we samen naar een oplossing. 

Met vriendelijke groet, Ladja Jiran 

 

Medezeggenschapsraad Plein 013 

Op het ouderprikbord vindt u informatie over de MR van het Samenwerkingsverband Plein 013. Mocht u interesse hebben om hierop te reageren dan kunt u dat rechtstreeks doen naar de vermelde contactpersoon.Ouderavond leerrijpheid 

Op dinsdag 12 maart om 20.00 uur wordt er een ouderavond georganiseerd waarin het thema `Leerrijpheid` centraal staat. Graag nodigen we alle kleuterouders uit om op deze avond aanwezig te zijn.
Nog geen oudste kleuter? Ook als je nog een jongere kleuter hebt is deze avond zeer leerzaam! 

Ben je vorig jaar al geweest? Schroom niet om nog een keer te komen! Wie weet hoor je weer nieuwe, verhelderende dingen.
We staan stil bij hoe we door de dag heen met de oudste kleuters werken, juf Maryse vertelt over wat zij met de oudste kleuters doet en ook geven we al een klein doorkijkje naar de eerste klas. 

Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op deze inspirerende avond! 

vriendelijke groet, De kleuterjuffen 

 

De poppengroep 

De poppengroep van Tiliander heeft op woensdag 13 maart om 20:00 uur op school een werkavond. De poppengroep kan wel wat versterking gebruiken en wij nodigen ouders dan ook van harte uit om op die avond een kijkje te komen nemen. Als mensen dan geïnteresseerd zijn, kunnen we afspreken hoe ze iets kunnen bijdragen aan de poppengroep.
Mensen kunnen zich aanmelden op mijn e-mailadres: jeannette.koopmans@gmail.com (dubbel n, dubbel t)! 

 

Gevonden voorwerpen. 

In de centrale hal onder het prikbord staat een houten kist met gevonden voorwerpen. Hij zit weer overvol met handschoenen, mutsen, sloffen, gymkleding en broodtrommels enz.
Dus kijk even of er iets van u bij ligt.
Alles wat na woensdag 27 februari nog in de kist zit wordt naar de kringloop gebracht. 

Beste ouders, 

We willen als school graag een ouder/verzorger helpen bij het brengen van een leerling naar school toe. In sommige gevallen ook bij het ophalen van school. 

Het gaat met name om de dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Ook voor één van deze dagen zou het al een hulp zijn! 

Mocht iemand vragen hierover hebben of een toelichting willen dan hoor ik dat graag! U kunt dan mailen naar l.jiran@tiliander.nl

 

Open dagen 

Binnenkort zijn weer de open dagen op Tiliander. Op dinsdag 19 maart is er een informatie avond die begint om 20.00 uur en op zaterdag 23 maart de speelochtend van 11.00 tot 13.00 uur. Mochten er andere ouders geïnteresseerd zijn in onze school nodig ze dan uit voor de open dagen. 

Komende week krijgt uw kind een affiche mee. Wij willen vragen of u deze op een goed zichtbare plek wil ophangen. Meer affiches zijn verkrijgbaar bij Sandra onze conciërge. 

 

Agenda: 

* Vrijdag 1 maart: Carnavalsfeest op school; alle kinderen zijn om 13.00 uur uit, de peuterspeelkamer Windekind is tot 14.00 uur geopend.
* Maandag 4 t/m vrijdag 8 maart Voorjaarsvakantie/Carnavalsvakantie
* Dinsdag 12 maart: Ouderavond voor kleuterouders over leerrijpheid, aanvang 20.00 uur * Woensdag 13 maart: Werkavond van de poppengroep, aanvang 20.00 uur 

* Vrijdag 15 maart: Alle kinderen zijn vrij i.v.m. staking (m.u.v. Windekind)