weekbericht n. 1027

22 juli 2022

Beste ouders,
De zomervakantie begint nu echt. Dit schooljaar is voorbij. De getuigschriften zijn uitgereikt. We gaan genieten van het mooie weer. Geniet vooral ook van elkaar. We zien elkaar allemaal in het nieuwe schooljaar. Fijne zomervakantie! Het team van Basisschool Tiliander.

Verkeerssituatie nieuw schooljaar
Zoals eerder gemeld beginnen ze in de zomervakantie aan de wegwerkzaamheden aan de Lange Nieuwstraat. Om te zorgen dat wij goed bereikbaar blijven, heeft de gemeente tijdelijke aanpassingen gedaan in het parkje. De gemeente heeft aangegeven dat ze naast verkeersregelaars ook de eerste weken handhavers inzetten die letten op het juiste gebruik van de kiss & ride strook én op het juiste plek afstappen van de fiets.

Onze school staat in deze buurt. Het park is tevens onderdeel van onze buurt. Wij vinden het belangrijk om een goede relatie met de buren te hebben. Laten we rekening houden met onze buren en ons houden aan de regels en aanwijzingen om het voor iedereen zo fijn mogelijk te houden. We vragen u om zo veel als mogelijk te voet of per fiets naar school te komen. Dank voor uw begrip en medewerking.

Nieuwe juffen
Juf Daniëlle en juf Corine gaan ons verlaten en hun loopbaan elders voortzetten. Uiteraard danken wij hen voor alles wat ze voor onze school betekend hebben. Ook hebben we natuurlijk nieuwe juffen in ons midden. Juf Mirjam en juf Lenny gaan samen klas 3 doen. Juf Sabine komt juf Heleen in klas 1 ondersteunen en juf Naomi in klas 2a. uiteraard zijn alle betrokken ouders al in een eerder stadium ingelicht.

Schoolmaatschappelijk werk, zorgondersteuning, combinatiefunctionarissen bewegingsonderwijs
Onze schoolmaatschappelijk werkster Kitty gaat volledig in het voortgezet onderwijs werken. Haar plaats wordt ingenomen door Moniek. Zij zal ongetwijfeld aan het begin van het nieuwe schooljaar zich via het weekbericht voorstellen.
Juf Marja maakte het afgelopen schooljaar deel uit van ons zorgteam om ons te begeleiden op het gebied van passend onderwijs. We zullen juf Marja gaan missen volgend schooljaar. Juf Pauline en meester Stijn waren een groot deel van dit schooljaar aanwezig om als combinatiefunctionaris gemeente Tilburg de bewegingslessen te geven. Het komend schooljaar krijgen we één combinatiefunctionaris toegewezen die zowel de gymlessen op de dinsdag als op de vrijdag komt geven.

Wij danken Kitty, Marja, Pauline en Stijn voor hun inzet en wensen hen veel goeds toe.

Hieronder stelt de nieuwe combinatiefunctionaris bewegingsonderwijs zich zelf voor:

Hallo allemaal,
Mijn naam is Iris Smulders en ik zal volgend schooljaar de gymlessen op dinsdag en vrijdag komen verzorgen. Ik ben 24 jaar oud en kom ook uit Tilburg. Volgend schooljaar ga ik lesgeven op Basisschool Tiliander en op Basisschool Koningshaven. Ik vind het erg fijn als ik leerlingen met plezier kan laten bewegen. Zelf houd ik erg veel van dansen en squashen. Graag maak ik kennis met jullie aan het einde van de zomervakantie.
Groetjes, Iris

Informatiekalender en schoolgids
In de bijlage staat de nieuwe informatiekalender voor volgend schooljaar. De nieuwste schoolgids is te bekijken via deze link: schoolgids 2022-2023 Beiden zijn ook te vinden in de schoolapp onder het kopje ‘schoolinformatie’. De kalender, inclusief ouderavonden, is ook overgenomen in de kalender van de schoolapp, zodat u het gemakkelijk terug kan vinden.

Ingang volgend schooljaar
Na de zomervakantie zijn de werkzaamheden rondom de school helaas nog niet voorbij. De Lange Nieuwstraat zal afgesloten zijn, evenals een gedeelte van de Buitenstraat. We moeten voor ieders veiligheid rekening houden met het volgende:

Alle klassen gaan naar binnen via het hek aan de Lumenplantsoen.

De ouders mogen mee het schoolplein op, en brengen dan het kind tot aan de betreffende ingang van de klas waarin uw kind zit. De ouders gaan niet mee de school in.

Peronniek gaat naar binnen via de poort aan de Buitenstraat, die nu gebruikt wordt voor kleuterklassen A en C. Hier zullen ook de taxi’s stoppen.

De eerste week zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Er zal een tijdelijke Kiss & Ride strook zijn, 1-richting, en fietsers word gevraagd om af te stappen.

Alle overige hekken zullen gesloten blijven. We verwachten dat deze situatie zal blijven t/m februari volgend schooljaar.

De klassen verzamelen bij de volgende ingangen:
(U brengt ze daar dus naartoe via het grote schoolplein) --Zie bijhorende afbeelding en overzicht in de schoolapp--